Contact Commissie/YT

Luzac opent particuliere studentenvereniging

'Van feut naar praeses in één jaar’

Voor de studenten die in de reguliere studentenverenigingen niet goed meekunnen heeft Luzac een particuliere studentenvereniging opgericht: Het S.S.S.C. – het Super Snelle Studenten Corps. Hier kunnen welgestelde studenten onder intensieve begeleiding in één jaar een traject van feut tot praeses, quaestor of ab actis doorlopen.

“Ik kon me bij het corps tijdens de borrels nooit goed concentreren”, legt de 23-jarige Edward uit. “Daarom leerde ik niemand kennen en was ik na vier jaar nog steeds niet gevraagd voor de skici of de soluco. Toen vonden m’n ouders dat het niet langer kon. Het leek ze een goed idee als ik in een kleinere groep aan de slag zou gaan, met meer intensieve begeleiding en persoonlijke aandacht.”

Daar hangt wel een prijskaartje aan: de contributie voor de particuliere studentenvereniging bedraagt 35.000 euro per kwartaal. Daar staat een tien op één ontgroening tegenover door een zeer ervaren groencommissie, een privéstrand om te robben en te zoemen en elke week een ludieke vraagactie.

Na een jaar worden de leden uitgezwaaid als reünisten. Voor een bescheiden bedrag van 8.000 euro per jaar krijgen ze een mooi reünistenblad en een jaarlijkse netwerkborrel. En natuurlijk: vrienden voor het leven die je niet zo goed kent.

“Als lid van het S.S.S.C. duurt de mooiste tijd van je leven lekker kort”, legt de directeur van Luzac uit. “En je kunt er daarna wel de vruchten van plukken: op je cv zetten dat je een paar weken een bestuursfunctie hebt gedaan en dat je twee dagen in Burkina Faso bent geweest om een timmerschool voor de lokale bevolking te openen. En kun je toch gewoon een willekeurige functie bij een groot hedgefund-kantoor bekleden.”

Overleef de toekomst en bestel nu De toekomst: het boek


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *