Studio Speld / Shutterstock

Schaker heeft pech: paard blijkt dressuurpaard

Het zit schaakgrootmeester Jan Viergever niet mee. Hij zit opgezadeld met een dressuurpaard. Hij kwam erachter toen hij een pion wilde slaan en het beest alleen maar pirouettes bleef draaien in zijn eigen vakje.

“Springen ho maar”, foetert Viergever. “Kijk hem daar nou staan. Allemaal leuk en aardig zo’n piaf, maar zie maar eens te vorken als je schuimbekkend pasjes op de plaats maakt. En als puntje bij paaltje komt, zit dat kutbeest wel mooi mijn schaakmat op te heffen, met zijn Spaanse pas.”

Als blijkt dat de viervoeter überhaupt niet in staat is om van G1 te komen, is Viergever ten dode opgeschreven. “Godver. Vorige week al een geblesseerde loper, nu dit.”

Overleef de toekomst en bestel nu De toekomst: het boek 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *