TonyV3112/Shutterstock.com

Vriendin vraagt of je zin hebt om gezellig – oh wacht, een tegenligger – samen naar huis – ho, paaltje – te fietsen

'Kunnen we lekker bijkletsen'

“Zullen we anders samen naar huis fietsen?” Je vriendin moet toevallig precies dezelfde kant op. “Ik wil alles weten over -”

Ho, een vrachtwagen maakt hier wel een hele ruime bocht. Even de stoep op. Hmm, kinderwagens. Wachten tot-ie voorbij is dan maar. Of anders tussen die auto’s door… Nee, gaat niet werken. Oh er komt ook nog een bestelbusje achteraan. Nouja. Geduld is een schone zaak. Oké, we kunnen weer.-

“Ja, ik wilde dus alles weten over je nieuwe baan, want ik hoorde dat je vorige week nog -”

Ja, ja, ik ga al aan de kant. Rustig hoor. Zal ik voor? Nee, ik ga wel op de rem, ho, nee dan moet jij sneller trappen, haha, nee echt ik ga wel achter ga jij maar voor. Nou, je kunt er langs, ja sorry. Nee, wij zaten fout, maar we hoorden je even niet bellen en we waren er mee bezig, zeg je kunt passeren toch? Nou dan. Wat is het probleem. Jezus. Die middelvinger lijkt me niet nodig. Gefrustreerde gek. Hond.-

“Die nieuwe baan van jou, ik hoorde dus van Soof dat je -”

Kijk uit! Welke idioot heeft hier ineens midden op de weg van die paaltjes gezet? Dat is vragen om ongelukken. Wow, hartslag van 1000. Niet normaal. Ja, ik kom eraan. Moet even bijkomen hoor. Tering.-

“Maar dat bevalt dus goed? Want ik was benieuwd -”

Hé, scooters op de rijbaan hè! Oh, hier niet? Sorry man. Ik dacht echt dat je hier op de rijbaan moest. Nee ga er maar langs. Ja, ik zei toch sorry? Alsof jij je verder de hele tijd netjes aan de regels houdt. Tuurlijk, een hele schoolklas. Nee ga er ook maar langs. Haal maar in. Ja. Tringtring, ja lachen. Kom maar.-

“Druk hier hè? Nee ik wilde je heel graag spreken omdat -”

Sorry, ik moet hier rechtsaf. Spreek je later!

Overleef de toekomst en bestel nu De toekomst: het boek


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het valt mij nog mee dat de beide anonieme jongedames niet naast elkaar in een jongerenkroeg aan elkaar via internet (via whatsapp, red.) foto’s van zichzelf (selfies, red.) en kleine tekeningetjes (emoticons, emoji’s of smileys, red.) aan het sturen (downloaden, red.) zijn.

Reageer
gravatar

Alhoewel ik de schrijfsels van Simoon meestal weet te waarderen, valt het mij op dat ze bijna past in de redactie van De Speld. Ze komt zelden buiten Mokum, maar – en dat is een zwaar nadeel – ze heeft het nooit over voetbal en Ajax in het algemeen.

Reageer