Shutterstock.com/mimagephotography

Alexa is lactose-intolerant behalve als ze zin heeft in jouw vierkazenpizza

Zoals Alexa’s omgeving heel goed weet is ze lactose-intolerant. Daarom ontbijt ze nooit met yoghurt, drinkt alleen plantaardige melk en praat de hele dag over haar darm. Tenzij ze een hapje van jouw vierkazenpizza wil.

Alexa vertelt: “Van zuivel krijg ik buikpijn en een hele slechte huid, maar ook winderigheid, krampen en een misselijk gevoel omdat ik de zuivelindustrie moorddadig vindt. Daarom heb ik besloten om absoluut geen zuivel meer te nemen, behalve als ik in een restaurant zit en jij een vierkazenpizza hebt bestelt.”

Alexa heeft al vaak tegen haar vrienden en familie gezegd dat zuivelvrij eten de beste keuze is van haar leven. “En ik hoef er nauwelijks iets voor op te geven. Behalve dat ik zelf geen vierkazenpizza meer kan bestellen. Dus ik wacht gewoon tot jij het doet, want mijn lichaam vraagt soms nou eenmaal om deeg met mozzarella, parmezaanse kaas, Emmentaler en gorgonzola.”

De afgelopen jaren stonden veel etentjes in het teken van Alexa’s intolerantie. “Om een statement te maken ben ik zelfs een keer weggelopen tijdens een babyshower van een vriendin. Ik was boos omdat er zo weinig aanbod was in zuivelvrije taart. Ik vind het dan gewoon asociaal dat ze niet met me meedenken. En ook dat ze geen vierkazenpizza serveerde.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *