Studio Speld / Shutterstock

Hypocriet: boeren na protest massaal gespot bij falafel-tenten

'Een slechtere wereld begint bij jezelf'

De boeren zijn na hun protest van vandaag massaal gespot bij falafel-tenten. Hypocriet vinden veel mensen: bij de productie van falafel komt amper stikstof vrij.

Op sociale media circuleren foto’s van boeren die een lekker gefrituurd kikkererwtenballetje eten bij Falafel Delicious in Zwolle en FLFL in Groningen. Velen van hen spoelden de Libanees-Israëlische delicatesse vervolgens weg met een fris glaasje havermelk.

“Je kunt niet het ene zeggen en het andere doen”, schrijft Twitteraar Ernst303 onder een van de foto’s. Hij krijgt bijval van Davina_Koks: “Een slechtere wereld begint bij jezelf.”

Overleef de toekomst en bestel nu De toekomst: het boek


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Die boeren verdienen een standbeeld:ze laten zien dat je niet met je moet laten sollen door de roverheid. Een boer die een hek omver rijdt wordt opgepakt. Een Turkse bruiloftstoet die al schietend en scheuren door de wijk gaat ‘gedoogd’ en doet de overheid helemaal niets. Voor een tractor op het binnenhof wordt defensie opgetrommeld.

Reageer
gravatar

Naar verluid hebben de boeren niet betaald voor de snacks. Zij drijgden de trekker voor de falaffel kar te zetten “en je weet dat toch niemand ons een strobreed in de weg durft te leggen!” werd er breed lachend aantoegevoegd.

Ze begrepen ook niet waarom het hapje zo duur moest zijn, immers legt de overheid toch gewoon bij om de verkoper van de gegarandeerde verkoopprijs te voorzien?

Reageer
gravatar

Hooggeboren Edelvrouwe, “beng” is thans een Turks werkwoord:
beng beng beng beng beng beng beng beng beng beng beng beng beng beng beng beng beng beng beng beng beng beng beng beng,
weer een aantal Koerdische burgers uitgeroeid.

gravatar

Je zou het bijna vergeten, dat landbouwers ook boeren zijn.

Landbouwers hebben alleen oneetbare dieren, zoals muizen, ratten, een hond een paar katten en heel veel vliegen. Ze moeten in leven zien te blijven van tarwe, haver, rogge, suikerbieten en vooral mais.

Dan zijn ook nog tuinders, maar ik weet niet of hun kassen in de categorie boerderijen vallen.

Reageer
gravatar

De normale boer die zwaluwen in zijn boerenschuur had en die de natuur kende, bestaat niet meer. De dieren hadden allemaal een naam, hij had boerenknechten en hij kende alle gewassen en planten. Hij schaamt zich boer te noemen, hij noemt zich zelfstandig ondernemer.

gravatar

Hij heeft een stalen schuur van Hanse Staalbouw net als schoenenzaak OMODA (niet naast je schoenen te lopen) en Saman waar geen zwaluwen of uilen kunnen nestelen.

gravatar

Iemand van de vogelbescherming die uilennesten had ontwikkeld die hij aan boeren verkocht vertelde me ook hoe hij daarin was gesaboteerd.