Erdogan: ‘Massamoord op Koerden wordt geen genocide’

Turkse president verzet zich alvast tegen term

De aanstaande massamoord op de Koerden mag absoluut niet worden aangeduid met ‘Koerdische genocide’. Dat heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan laten weten.

“Wij gaan de komende tijd heel veel mensen van hetzelfde volk vermoorden”, zegt Erdogan. “Maar dat is geen genocide, maar een kwestie.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gaarne bron vermelden , m.b.t. de uitspraak van Erdogan , waar en wanneer heeft hij deze uitspraak gedaan , gaarne video laten zien, want ik volg Erdogan op te voet , volgens mij heeft hij niet zoiets gezegd. Gaarne niet zijn uitspraken niet verdraaien en een fake nieuws van maken. İk merk dat er propaganda oorlog is vanuit het onze westen.Erdogan heeft alleen gezegd dat hij de tereurvestingen van Pkk gaat vernietigen in Turkije, irak en Syrie., dus Koerden laat hij met rust ,hij is een Koerdenvriend ( 50% van de turkse koerden hebben op hem gestemd) zijn vrouw komt uit koerdische regio.Van 3,6 miljoen Syriesche vluchtelingen in Turkije zijn er 300 duizend Koerdisch ( zijn gevlucht van Pkk/ pyd geweld.
Turkse soldaten worden warm onthaald in Syrie door arabische en koerdische burgers , behalve tereurbeweging ( pkk/pyd) .
Zowel Pkk/pyd zijn IS door Amerika ( en israel ) bewapend en getraind) het is een kat muis spel, amerika heeft zelf IS opgericht , daarna moest het zonodig met pkk/pyd hen uitschakelen, om zo 50 duizend vrachtwagens vol in 4 jaar tijd wapens te leveren aan de tereurgroep pkk/pyd , IS leden worden eigenlijk beschermd ( in gevangnissen) om later hun in te zetten in een oorlog ( chaos) tegenwoordig is terorisme een oorlogsmiddel dat in gezet worden , er wordt niet meer militairen in gezet, vooral usa en israel maakt er gebruik van.Zie ( 11september.eu) hoe wij de burgers worden gemanipuleerd.
Gisteren ABC news een fake nieuws uitgezonden ( Trump was zeer kwaad op Abc news) abc news heeft bewust beelden van 2017 die in usa was opgenomen tijdens een wapenshow , die beelden bewerkt en als nieuws uitgezonden om Turkije zwart te maken, met die beelden doen lijken dat de Turken in Syrie burgers bomdardeert , dus fake propaganda nieuws , ook de Fransen doen er niet onder.

Mensen wordt wakker, geloof niet alles wat de media en politiek zegt( burgers worden in de maling genomen)

Reageer
gravatar

Hier is het Wetenschappelijk Bureau van DENK bij monde van Arie Ferari aan het woord. als officiële spreekbuis van Erdogan in deze Turkse enclave. .
En Arie F. geen paniek over I.S. ! alle I.S.’ers komen voor gratie in aanmerking, na hun genocide op Yezidi’s en andersdenkenden, hebben zij van Erdogan het Grootkruis van Verdiensten gekregen Zij onderdrukken succesvol alle demonstraties tegen Turkije en Erdogan, vooral in Rotterdam waar het hoofdkwartier van het Turks verzet tegen hun vervolging in Nederland is gevestigd. Die onstuitbare bureaucratische terreur van kinder-, huur- en zorgtoeslag, het gewelddadig onderdrukken van Turkse bruiloftsstoeten. In Nederland worden 3 miljoen Turken gemarteld, gediscrimineerd; heel Europa kijkt werkloos toe hoe in Nederland Turkse houders van een dubbel paspoort genadeloos worden vervolgd met uitkeringen en voorkeurshuisvesting. Het wordt tijd dat Erdogan hier koning wordt, in afwachting daarvan is Bulent Ecevit intussen al heilig verklaard. en wordt Gühlen’s uitkering beëindigd, met terugwerkende kracht. Zo goed? Eén advies, refereer niet meer aan DJ Trump als betrouwbare bron: de man lijdt aan acute dementie. Zelfs aartsconservatieve partijgenoten keren zich van hem af. Nou jij weer!

gravatar

Dat kan kloppen; na de annexatie van west-Armenië (nu Oost-Turkije) zijn van alle kerken moskeeën en van alle Armeense, Turkse namen gemaakt. Dat kon in april 1915 allemaal in één keer worden geregeld. Europa had toen Kemal Atatürk beloofd stug de andere kant uit te kijken en verdomd; ze deden het nog ook. Toen was het excuus: de Eerste Wereldoorlog, Maar nu bij de Koerden zijn het ‘onze handelsbelangen in de regio’. Geen Speld tussen te krijgen.

gravatar

Ja, voorzichtig aanpakken, niet voor het hoofd stoten, NAVO-partner, ekonomische belangen, ….

We beginnen met de solide basis van ‘Koerdische kwestie’.
Over een jaartje of 100 komen we nog wel een keertje op ‘Koerdische genocide’.
Nouja, dat hangt af van de politieke realiteit van dat moment hè. De koalitie, kamermeerderheid, gedoogsteun, parlement, senaat, Nederturken, heel ingewikkeld allemaal!
Oja, en ekonomische belangen.

Wie dan leeft dan zorgt!

Reageer
gravatar

De factor Nederturken speelt in stilte een grote rol: de ± 3.000.000 Turken in Nederland vormen een voorhoede van het Turkse leger. Hoe snel waren niet honderden Turken gemobiliseerd toen Nederland in Rotterdam een illegaal binnen gekomen Turkse minister uitwees; Rotterdam zag rood van de Turkse vlaggen. Hoe sterk en consequent stond niet de Turkse populatie achter een Held van de Islam die van achter een bruiloftsstoet lafhartig een agent knock-out sloeg? Maar we mogen niets zeggen, anders wordt een bevriend (?) staatshoofd boos en komt via/via onze olieleverantie in gevaar.

gravatar

Erdogan HEEFT geen humor en hij HOEFT helemaal geen geiten te neuken, er is voldoende voorraad aan blanke slavinnen binnen bereik bij zijn vrienden van I.S. Het grootste RUND ter wereld: de DJ genaamd Trump, heeft zijn voormalige medestrijders tegen I.S. een mes in de rug gestoken om I.S. weer nieuw leven in te blazen en zijn vriendje Erdogan weer tot een nieuwe genocide in staat te stellen, dit keer met NAVO-wapens. Goed hè?

gravatar

Maandenlang voelde ik hoe ik afgetast werd naar een manier om me te ondermijnen. Dit toont het niveau aan. Maar ook de schaal. En wie eraan meegewerkt hebben vanuit een arme geest. Ik zag ze een voor een.
Geen leger of politie zal ertussen komen hoe ze gestraft worden.

Reageer
gravatar

De regels van Maitreya’s bijdrage hierboven dragen een omineus/bijbels karakter: vrij naar de Openbaringen: “Ik zag ze één voor één. Geen leger of politie zal ertussen komen hoe ze gestraft worden”. “En ik zag het beest, het beest werd gegrepen en met hem de valse profeet, levend werden zij beiden geworpen in de poel des vuurs, die van zwavel brandt”. Ik noem hier geen namen, maar met enig IQ kan iedereen dat beest benoemen. Er zijn trouwens nog meer beesten; één daarvan begint met DJ.

gravatar

Dat is omdat ze denken iedere vete via justitie denken uit te moeten vechten met een apparaat dat geen fuck van enige wet begrijpt. Alles is een kwestie van meningen. Wetten zijn dan misschien nooit helemaal volmaakt, ze proberen een bepaalde kosmische rede te benaderen die natuurlijk is. Zo bekeek ook Newton de Openbaringen.

gravatar

Geloof en niet-geloof zijn daarbij alleen maar onwetendheid tegen onwetendheid.
Er zijn bepaalde groepen die er meesterlijk in zijn alles op losse schroeven te zetten.

gravatar

Dat kan Erdogan zeggen omdat het woord “genocide” al voor het einde van de Eerste Wereldoorlog uit het Turkse woordenboek is geschrapt.
Voorbeeld: het “äkkefietje” in 1915 wordt “Ermeni sorunu” (Armeense kwestie, red.) genoemd.

Reageer
gravatar

.
Wij Nederlanders mogen ons wat moord betreft in omgekeerde zin schamen. Uit eigen wil het leven verlaten noemen we “plegen van (zelf)moord”, in plaats van suïcide en euthanasie.
.

gravatar

Er is een groot en principiëel verschil tussen een zelfgekozen en gewenste dood tegenover (zeer) ongewenst worden omgebracht, maar dat ontgaat kennelijk sommigen.

gravatar

Onze westen heeft toen ook armeense teroristen gefinancieerd en bewapend net als nu de pkk, het ware geschiedenis is dat de armeeniers eigenlijk zelf massa moorden t.o.v. de Turkse burgers hebben gepleegd namelijk 523.000 kinderen vrouwen en ouderen, deze gegevens staan in staatsarchieven van usa , rusland, armenie , engeland, frankrijk , duitsland en Turkije. Turkij is het enige land die zijn staatsarchieven openbaar steld,andere houden het geheim, dus ze hebben iets te verbergen ( de waarheid). Voor de zogenaamde genocide woonden er 1,3 miljoen turkse armeniers in turkije, daarna zijn er 750 duizend (vanuit oostturkije ) naar Syrie verplaatst. Armeniers in midden en West Turkije zijn gebleven. Tijdens de eerste wereld oorlog zijn er aan de kant van armeniers maar 30 duizend gedood.Volgens onze westerse geschiedschrijvers zijn er 1,5 miljoen armeniers vermoord, nu wonen over de hele wereld (armenie niet meegeteld) 4 miljoen armense diaspora, later zijn er 200.000 armeniers achtergebleven in Turkije en de rest ( 350 duizend) zijn naar het westerse landen verhuist , dus als er genocide is gepleegd waar komen de 4 miljoen diaspora vandaan???
Heel eenvoudige rekening 1,3 milj af 1,5 milj. = -0,2 milj. ( plus 4milj.) ???
Die 1,3 milj. leefte dus nog ,in 100 jaar met factor 3 vermenigvuldigd naar 4 miljoen.Namen van turkse slachtoffers ( 523 k ) van Armeense wreedheden zijn te vinden in het archief ook die 30 duizend armeniers.

Wie heeft nu genocide gepleegd??