Shutterstock / Pablo77

Klein voorproefje: Erdogan stuurt dreigvluchteling af op EU

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft gedreigd “de deuren naar Europa open te zetten” als de EU zich tegen de Turkse invasie in Syrisch-Koerdistan blijft uitspreken. Om zijn waarschuwing kracht bij te zetten heeft hij alvast een eerste dreigvluchteling richting de EU gestuurd.

“Deze vluchteling is een klein voorproefje van wat de EU te wachten staat als ze zich met ons buitenlands beleid blijven bemoeien”, sprak Erdoğan vandaag op een persconferentie. “There’s plenty more where that came from. Nu kan iedereen zien dat het menens is.”

De vluchteling uit Syrië bevindt zich momenteel op een klein roeibootje tussen de Turkse kust en het Griekse eiland Kalymnos en komt volgens de Griekse kustwacht met een snelheid van 3,2 knopen regelrecht op de EU af. Volgens waarnemers kan de vluchteling al in november Midden-Europa bereiken en daar bevolking en politiek de stuipen op het lijf jagen.

Europese regeringsleiders zijn in crisisberaad bijeengekomen. Vooralsnog is er geen overeenstemming over hoe de Syriër over alle lidstaten verdeeld moet worden.


Dit artikel verscheen eerder op Der Postillon


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik schat in dat jij je het beste thuis zult voelen ten oosten van de voormalige muur in Berlijn en ten zuiden van de muur, die Donald T. zich voorstelt. Heb ik gelijk of heb ik gelijk?

gravatar

De af te leggen afstand is ongeveer 895 km, waarvan 27 km te voet om de Middellandse Zee te bereiken. De bootsnelheid is 3,2 knopen. dat komt neer op bijna 6 km/uur, dus iets meer dan de wandelsnelheid.
Al met al doet de dreigvluchteling afgerond er 280 uur over. Met dagelijks ca. acht uur slapen duurt de reis dus precies 17,5 dagen.

Eventuele tegenvallers onderweg meegerekend advies ik Erdogan om voor drie waken proviand mee te geven.

Reageer