zixia / Shutterstock

Schaken moet af van bloedgeil imago

'Dit trekt de verkeerde doelgroep aan'

De Nederlandse Schaakbond start een media-offensief om de sport te ontdoen van zijn onweerstaanbaar geile imago. Volgens voorzitter Cornelis Tjokke trekt het schaakbord nu vooral knappe, jonge, hitsige multiculturele mensen aan, maar biedt de sport ook veel leuks voor intelligente blanke mannen van middelbare leeftijd die het niet per se van hun looks en hormonale driften hoeven te hebben, maar gewoon graag eens hun hersenen laten kraken.

Met de slogan ‘Schaken kan ook in een fleece trui’ trekt de bond vanaf dit najaar ten strijde om nieuwe doelgroepen aan te boren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het echte probleem zit ‘m in het feit dat dagelijks tientallen geslagen stuken verdwijnen op plaatsen waar de zon nooit schijnt. Daarom gaat Tjokke een voorstel doen op de aankomende algemene ledenvergadering, om statiegeld op schaakstukken te gaan heffen. Bovendien is het aan niemand uit te leggen dat er eentje voor zo’n bord op een stoel zit met een loper in zijn/haar hol.

Reageer