Wikimedia Commons: Donald Trung

Jumbo viert dierendag door duizenden vleeswaren terug te roepen

‘Even een dagje minder vlees’

Jumbo heeft besloten om 135 soorten vleeswaren uit de winkels te halen. Op die manier willen ze de dieren vandaag in het zonnetje zetten.

“We verkopen iedere dag al zo veel vlees, dat kan toch best een dagje minder?”, vertelt woordvoerder Lisa de Buizerd. “Daarom gooien we vandaag honderdduizenden vleeswaren in de prullenbak. Ik denk dat de diertjes dat wel kunnen waarderen.”

Dierenrechtenorganisaties prijzen Jumbo om hun daadkrachtigheid. “Je maakt hiermee echt een statement, al dat vlees kan nu door niemand meer worden opgegeten. Zo zie je maar dat je ook als grote supermarktketen iets kan doen met dierendag.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit klopt van geen kant er zijn 3 mensen overleden door het stofje die op de vleeswaren zijn gespoten. Vandaar het terughalen zodat wij niet sterven

Reageer
gravatar

Wat een ongelooflijk domme actie. De dieren zijn al geslacht. Je verpakt eerst alles en dan ga je het weggooien. Dus het dier is dood en Jumbo zorgt ook nog eens voor extra afval. We proberen toch in dit land minder voedsel weg te gooien. Wat wil Jumbo hier nu mee bereiken?

Reageer
gravatar

Ik denk dat Denise mij bedoelt. Ik ben echter vegetarisch, dus ik kon niets met al dat vlees. Ik hoop dat het gauw gaat vriezen, anders gaan die 30.000 kilo rottende karkassen en plastic in de achteruin echt stinken binnenkort.