Bij Barbies denken mensen vaak direct aan poppen voor meisjes, maar daar komt nu verandering in. Speelgoedfabrikant Mattel introduceert een nieuwe genderneutrale lijn Barbies. Stoere shorts, een rokje of een pet kunnen allemaal bij de nieuwe slanke Barbies. Zo hebben kinderen van alle geslachten een pop waarin ze zichzelf niet herkennen.
“Tot nu toe hebben onze poppen met hun onmogelijke heupen en gigantisch lange benen alleen jonge meisjes een minderwaardigheidscomplex bezorgd waar ze een leven lang mee kunnen doen. We beseffen dat dat niet erg inclusief was. Met dit product gaan we proberen ieder geslacht vanaf de vroege, kwetsbare peuterjaren diepgewortelde onzekerheden te bezorgen”, vertelt een woordvoerder van Mattel.
De eerste reacties zijn positief. Finn (3) wil de nieuwe pop graag hebben. “Mijn zus had al Barbies maar ik niet. Ik zit elke dag maar te bouwen met Duplo en aan mijn ruimtelijk inzicht te werken. In die tijd kan ik ook werken aan complexe mentale problemen, net als mijn zus.”
Ook Finns moeder is enthousiast. “Jongens zijn met alles wat later dan meisjes. Fijn dat onze kinderen qua issues nu een gelijke ontwikkeling krijgen.”
In de verpakking van de genderloze Barbie zit natuurlijk niet een speelgoedstofzuiger. De speelgoedstofzuiger hoort bij gender Ken.
Barbie geeft de voorkeur aan een lasapparaat.
Laten we beginnen om alle ministers een oranje overall aan te trekken en kaal te scheren. Nu is het geslacht veel te duidelijk zichtbaar.
Volgende missie: heren rijwielen uitroeien.
Niet wordt hier nog genoemd de barbie die echt kan praten.
Ik moet er altijd weer aan denken als er een schietpartij op school is in de VS.
Kwa issjoes?
Hier raakte ik het spoor weer bijster, w.b.t. onderwerp.
Al klonk het vet koel, zeg maar.
Een niet-Nederlands woord nu en dan vind ik niet zo erg. Pas hoorde ik echter iemand op de radio over een “Roeling” praten, waarmee ze “ruling” ( engelse r, lange oe) bedoelde. Zeg dan liever “uitspraak”,
Ja de meisjes zijn altijd wat sneller seksueel volwassen. Volgens alle foute maatstaven die ons onderwijs definiëren, lopen ze altijd voorop.
https://www.autisme.nl/over-autisme/wat-is-autisme/asperger/
De diagnose syndroom van Asperger wordt in Nederland niet meer gegeven. De huidige editie van het Amerikaanse handboek voor psychische stoornissen, de DSM-5, spreekt nog maar van één overkoepelende autisme-diagnose: de autismespectrumstoornis (ASS). Voor subtypes als syndroom van Asperger zou onvoldoende wetenschappelijke onderbouwing zijn. Mensen die deze diagnose in het verleden kregen kunnen die wel gewoon blijven gebruiken.
In de diagnose van de talloze vormen van autisme moesten ze wel een verzamelnaam overnemen uit de VS waar die het meest frequent zijn.
Gelukkig compenseert de voorzienigheid de mondigheid wat waar het moderne onderwijs zo op gericht is.
De Voorzienigheid komt ook weer op de proppen.
Laten we het geven van genderbevestigende namen, zoals Ingrid, ook maar uitfaseren. Goed voor iedereen. Weten we gewoon.