Studio Speld / Shutterstock

Eva Jinek deelt soep uit aan NPO-presentatoren

Een mooi gebaar van Eva Jinek. De talkshowhost werd vandaag gespot op het Mediapark terwijl ze soep uitdeelde aan NPO-presentatoren als Matthijs van Nieuwkerk, Jeroen Pauw en Annechien Steenhuizen.

“Er zijn in dit land heel veel mensen die niet meer dan de Balkenendenorm verdienen”, zegt Jinek terwijl ze met een soeplepel wat tomatensoep in het kommetje van Dionne Stax doet. “Je moet je ogen daar niet voor sluiten. Een kommetje soep, een beetje warmte, zoiets kan al wonderen doen.”

Voor de kraam van de weldoener van RTL heeft zich inmiddels een lange rij gevormd. Een uitgehongerde Henry Schut probeert voor te dringen bij Yvon Jaspers, maar die laat zich niet zo makkelijk opzij zetten. Een vechtpartij breekt uit waar onvermijdelijk ook Bert van Leeuwen bij betrokken raakt. Clairy Polak probeert rechtstreeks uit de pan te drinken. Uiteindelijk weet Jinek de gemoederen weer tot bedaren te brengen. “Er is genoeg soep voor iedereen, armoelijers!”

Als enige presentator krijgt Dolf Jansen ook nog een tweede bakje soep van Jinek. Ze trekt zijn trui omhoog. “Moet je nou kijken joh! Dit kunnen we als samenleving toch niet toestaan?”

Ook achter de kraam ontstaat een rij. Matthijs van Nieuwkerk likt zijn bakje nog met smaak uit, maar zou eigenlijk het liefst zélf soep uitdelen. “Ja, dat mag je best weten. Voor mij zou het een heel mooie uitdaging zijn om soep te maken. Een avontuur zou ik zelfs durven zeggen. Het zou fijn zijn als iemand me die kans zou bieden, en de juiste mogelijkheden, zoals tomaten.”

Nadat iedereen z’n bakje heeft leeggeslobberd pakt Jinek haar spullen weer in en vertrekt ze naar het dak. Een gouden cruiseschip met vleugels wacht haar op om haar naar huis te brengen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waarschijnlijk door een vroege #MeToo ingreep is Dolf te vroeg van de moederborst gehaald; al die synthetisch opgepimpte melk compenseert niet wat via de natuurlijke weg wordt ingebracht. Zoals veel hedendaagse moeders dacht moeder Jansen aan aan het sluipend gevaar van: “Kindje aan de borst, moeder opgezogen”