Chatham House/Flickr

Johnson stapt naar Europees Hof om schorsing parlement af te dwingen

Premier wil uitspraak Britse Hoge Raad van tafel

Boris Johnson zet zijn strijd om het Britse parlement te schorsen voort. De premier heeft aangekondigd naar het Europese Hof van Justitie te stappen na zijn nederlaag bij de Hoge Raad in Londen. 

De hoogste Britse rechters noemden de schorsing dinsdag ‘onwettig’, waardoor het parlement woensdag alweer kan terugkeren. Johnson hoopt dat te voorkomen door middel van een spoeduitspraak van het Europese Hof in Luxemburg.

Verschillende brexiteers, onder wie Jacob Rees-Mogg, hebben het Britse vonnis ‘verschrikkelijk’ genoemd. Volgens hen is een beslissing van de hoogste Europese rechter noodzakelijk om tot een eerlijke en onbevooroordeelde uitspraak te komen.

Johnson belooft zich bij het oordeel van het Europese Hof neer te leggen. “Ik weet zeker dat de beste juristen op ons continent een wijze uitspraak zullen doen. Het is toch een baken van rechtvaardigheid.”

Dit artikel is eerder verschenen op Newsthump.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit bericht is onnauwkeurig. Er is geen procedure waardoor Johnson dit bij het Hof van Justitie kan aanvechten. Deze zaak gaat uitsluitend over het recht van de VK. Johnson heeft beloofd om zich bij het oordeel van de Supreme Court neer te leggen. Of nieuws correct vermelden, of niets schrijven, graag.

Reageer
gravatar

Als Boris slim was geweest, had hij de ultieme oplossing voor het Brexit-probleem aan het Europese Hof voorgelegd: De opheffing van de EU.
Dat is goed voor zijn gemoedsrust en zijn sl*chte reputatie. Bovendien maakt hij zijn vriendje Donald zielsgelukkig.

Reageer