Shutterstock / Drop of Light

Trudeau: ‘Triest dat Canada nog niet toe is aan zwarte premier’

Canada is nog niet klaar voor een zwarte premier. Die conclusie trekt Justin Trudeau na de ophef die is ontstaan over oude foto’s en video’s, waarin hij geschminkt is als ‘blackface’.

“Het is triest om te constateren, want ik dacht dat wij een vooruitstrevende natie waren”, zegt Trudeau. “Maar de feiten spreken voor zich. Als witte man was ik populair, maar zodra mensen mij met een donkere huidskleur zien, ben ik ineens ongeschikt als premier en word ik voor van alles en nog wat uitgemaakt. Het Canadese volk heeft me teleurgesteld.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

The fact that you tried to imitate Harry Belafonte many years ago had nothing to do with racism. I guess tou were fond of this popular singer like millions of other people from all race and color. So, I do NOT understand at all why you appogised. You should have explained yourself better.
Dont apologise for something you are not.!

Reageer
gravatar

Nu we het toch over zwart hebben moet ik erkennen dat zwart geen kleur is en wit alle kleuren bevat, maar dat wil beslist niet zeggen dat Trudeau en alle andere zwarte Pieten op de wereld ook kleurloos zijn. Het tegendeel is waar.

Reageer