Shutterstock / GaudiLab

Pijnlijk: Man opent laptop in volle bibliotheek en veterstrik-tutorial staat nog aan

Het is iedereens ergste nachtmerrie: je opent je laptop in een volle bibliotheek en ziet ineens dat er nog een filmpje aanstaat waarin je kunt leren hoe je je veters moet strikken. Het overkwam de 32-jarige Martin.

“Ik vind het bijna te pijnlijk om nog eens op te halen”, zegt Martin, maar hij moet wel, want we zijn helemaal vanuit Amsterdam naar Papendrecht gekomen om dit interview te houden. “Ik opende mijn laptop en meteen begon het filmpje af te spelen. Het volume stond heel hard, dus de hele bieb kon meeluisteren met de stem die zei: ‘Zo maak je een grote lus, en nogmaals: deze tutorial is bedoeld voor mensen die hun veters niet kunnen strikken, volwassen mensen die hun hele leven al instappers en schoenen met klittenband dragen, omdat ze nog steeds niet weten hoe ze hun veters in de juiste knoop moeten leggen. Maar goed, je hebt deze video nog niet uitgezet, dus blijkbaar ben jij degene over wie ik het hier heb. Jij, kijker van dit filmpje, jij kan je veters niet zelf strikken.’ Echt, ik kon wel door de grond zakken.”

“Het is niet dat ik me ervoor schaam”, zegt Martin nog zacht. Ongemakkelijk rolt hij op de lichtgevende wieltjes onder zijn klittenbandschoenen naar het raam in de hoek van de kamer. “Het is gewoon privé.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Niet herkenbaar. Ik ging even koffie halen terwijl de laptop opstartte. Gelukkig stond die van mij zonder geluid, verder idem. Er werd wel gegniffeld door de schoolkinderen. :'(

gravatar

Als je de kleinigheden om je heen in verband brengt met de grootschaligheid, dan snap je waarom je je zorgen kan maken. Laptop en iPhone zien ze als privé maar het is mondiaal een nieuwe consensus die van frasen aan elkaar hangt en die omgezet wordt in een nieuw systeem van controle dat van vooroordelen aan elkaar hangt.

Reageer
gravatar

Ik kan het nu al. Helemaal zelf geleerd. Dat is trouwens ook veel beter dan dat je het van andermans plaatjes afkijkt.

gravatar

Het rapport van de Nederlandse parlementaire onderzoekscommissie-Dijsselbloem “Tijd voor onderwijs”” (2008) heeft al gewaarschuwd voor de nadelen van “het verkrampt gelijkheidsideaal van de jaren zeventig” in het onderwijs. De door de halsstarrige linkse politiek opgedrongen “brede basisvorming” en het openstellen van scholen voor mentaal achtergebleven en andere problematische kinderen heeft al geleid tot het uitdelen van diploma’s bij o.a. Hogeschool InHolland.

Nu blijkt dat deze praktijken wijder verbreid zijn dan gedacht. Ook lagere scholen delen dus diploma’s uit. Hoe is Martin in hemelsnaam aan zijn veterstrikdiploma gekomen?!

Tijd om het niveau van alle scholen te verhogen en deze te bewaken!

Reageer
gravatar

Ik kom net een man tegen uit Limburg die alleen wat was gaan wandelen terwijl al de anderen een groepsexcursie hielden. Dat is de manier.