ESA/Hubble / Wikimedia Commons / CC BY 4.0

Bewoonbare planeet schijt in z’n broek na ontdekking door de mens

“Oh, fuck, nee, niet zij!"

Planeet K2-18b, die volgens wetenschappers over water en de samenstelling van gassen beschikt die leven mogelijk maakt, is als de dood om gespot te worden door het gevreesde ‘menselijke ras’.

Op geluidsfragmenten die zijn opgepikt door een geavanceerde audio-telescoop is te horen hoe de planeet roept: “Oh, fuck, nee, niet zij! Waarom konden het niet gewoon de Deadly Denodian Destroyers uit sector 9H zijn?” De uitroep wordt gevolgd door intens gesnik.

Hoewel de planeet zich 111 lichtjaren van de aarde bevindt lijkt die gedachte weinig troost te bieden – de planeet houdt de aarde al millennialang in de gaten en kent de verhalen die via de kosmische tamtam worden verspreid.

Vervuld met afschuw ziet K2-18b aan hoe de dominante diersoort op aarde de planeet heeft verstikt met rook, hele gebieden heeft opgeblazen, de oceanen heeft volgestort met zooi en nu bezig is de longen te verbranden. Tot nu toe is K2-18b altijd verteld dat de mens nooit de moeite zou nemen om iets zou ontwikkelen dat ook maar enigszins geavanceerd genoeg is om hem te ontdekken. Tenzij het ging om een bijproduct van iets dat nog veel dodelijker is. K2-18b vestigt nu zijn hoop op het vermogen van de mens om zichzelf vroegtijdig te vernietigen.

Planeet K2-18b, die volgens wetenschappers over water en de samenstelling van gassen beschikt die leven mogelijk maakt, is als de dood om gespot te worden door het gevreesde ‘menselijke ras’. 

Op geluidsfragmenten die zijn opgepikt door een geavanceerde audio-telescoop is te horen hoe de planeet roept: “Oh, fuck, nee, niet hen! Waarom konden het niet gewoon de Deadly Denodian Destroyers uit sector 9H zijn?” De uitroep wordt gevolgd door intens gesnik. 

Hoewel de planeet zich 111 lichtjaren van de aarde bevindt lijkt die gedachte weinig troost te bieden – de planeet houdt de aarde al millennialang in de gaten en kent de verhalen die via de kosmische tamtam worden verspreid.

Dit artikel verscheen eerder in Newsthump

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoezo “schijt in z’n broek” ? Wie zegt dat deze planeet mannelijk is en hebben planeten hoe dan ook kleren aan ?
Volgens mij is het nepnieuws van britten die de aandacht van hun Brexit-debacle willen afleiden.

Reageer
gravatar

Net als iedere nieuwsdienst worden nieuwsartikelen van andere diensten gebruikt als fundatie van hun eigen artikel. Op deze fundatie bouw je door met eigen onderzoek.

gravatar

“K2-18b vestigt nu zijn hoop op het vermogen van de mens om zichzelf vroegtijdig te vernietigen.”
Wat dit betreft mogen de bewoners van K2-18b goede hoop koesteren met al die domme mannen die het hier voor het zeggen hebben. Bovendien werk ik zelf er met plezier aan mee met mijn luxueuze levensstijl. Want ik ben toch te oud om het nog mee te maken.
Om K2-18b te troosten zal ik er nog een schepje boven op doen. Tenslotte heb ik dat dubbel en dwars verdiend met mijn edele afkomst en mijn maatschappelijke status. Ik ga echt geen rekening houden met die sukkels die op Thierry Bidet en Blonde Geert stemmen! Als die natte voeten krijgen en Amersfoort aan Zee niet meer kunnen bereiken ben ik of dood of ik zit ergens hoog en droog op mijn privé-eiland mijn tijd af te wachten. Ik ben voorbereid!

Reageer
gravatar

De bewoners van Planeet K2-18b zijn waarschijnlijk niet christelijk, joods, boeddhistisch of hindoestaans, dus zijn het moslims, die erop uit zijn om ons om te volken. Ik eis een muur boven ons land om hun invasie te voorkomen.

gravatar

Dit is echt zo kut. Ook nog eens allemaal gekken aan de macht daar. Erdogan, Putin, een oranje clown in het Witte Huis die getrouwd is met een stoephoer uit het Oostblok, een Britse clown. En de PvdA bestaat ook nog steeds.

Reageer