fizkes / Shutterstock

Leraar: ‘Yes, les valt uit, alle leerlingen zijn ziek!’

Een leraar Duits van het Jorge Zorreguieta-college uit Ulft liet zich vanochtend een heuse fistpump ontlokken. De 39-jarige leraar ontving het nieuws dat al zijn leerlingen ziek zijn, en dat zijn eerste lesuur daarom uitvalt.

“Yes!”, aldus de leraar Duits na het ophangen van de telefoon. “Iedereen van Havo 2 is ziek! Lekker 50 minuten later naar school!”

Het tweede uur wordt de leraar overigens wel op school verwacht. Dan heeft klas G3b een proefwerk over naamvallen.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Voor het leerlingentekort is al jaren gewaarschuwd. De openingszin van het rapport “Leerling” van de commissie-Rinnooy Kan in 2007 luidde: “Nederland staat aan de vooravond van een dramatisch kwantitatief tekort aan kwalitatief goede leerlingen.” Zo aan het begin van het schooljaar lukt het de meeste scholen om het tekort onzichtbaar te maken. Van klassen gedeeltelijk samenvoegen tot leerlingen dwingen ongewenste lessen te volgen. Sommige scholen verlengen zelfs de schooldag voor leerlingen om leraren aan het werk te houden! Maar zodra er zieken zijn, kinderen verhuizen of de mazelen uitbreken door antivaxxers, stort dit stelsel als een kaartenhuis in.

Reageer