Dumpert

Frits Wester is ‘even kwijt’ waar Miljoenennota is gebleven

Traditiegetrouw is ook dit jaar weer de Miljoenennota uitgelekt en bij Frits Wester terechtgekomen. Dat weet de politiek journalist heel zeker. Hij is alleen ‘even kwijt’ waar het dossier is gebleven.

“Ja, hallo, hallo daar”, vertelt de journalist op RTL-nieuws. “Ja. De miljoenennota. Heeft iedereen het over. Die is gewoon kweenie, ja, ja, nee die is hier, ja, voor zover ik weet. Bij de bonnetjes, eh, de bonnetjes we weten het allemaal niet zeker. Het is een grote map met dinges, met zo’n zwarte… eh… nee ik heb die hier gisteren nog zien liggen, ik kreeg hem pas laat heb er toen wat in zitten bladeren en kon daarna niet goed slapen, het is echt heel dik die map gewoon dus hij kan niet ver weg zijn. Ik had hem in een plastic zak zitten met nog wat andere dingen, in de keuken misschien bij de hondenbrokken, ja god jongens het was laat. Nee het gaat goed, ik ga hem zo zoeken, ik slaap gewoon niet goed. Hè wat ja ik ben net wakker, en dan vraag je me zoiets, mag ik misschien even een glas water? Nee het is niks, niet zo schreeuwen allemaal alsjeblieft, alsjeblieft niet zo luid ik ben godverdomme net wakker, ja ik zet je even op luidspreker wacht even in godsnaam.” *Gerinkel* “Godver ik struikel hier over allemaal… ja… flessen, ik kom er ook niet aan toe om hier iets op te ruimen in deze tyfusbende. Maargoed. De miljonen- nee, minl mil-joe-nen-no-ta, daar staat heel veel in, iedereen wil ja natuurlijk weten waar het geel heengaat. En dat moet nu? Ja, nee, oké ik snap het. Het is gewoon dat ik nooit een wat tijd voor mezelf- GODSAMME wie laat zoiets nou midden in de kamer slingeren? Verdomme! Kan het ook later? Ja, ja nee ik snap het, maak je niet dik, in godsnaam. Het is toch elk jaar weer hetzelfde maar goed… Nee, dat meende ik niet, mag een mens geen grappen meer maken? God wat is mijn mond droog, nou de mil-, de minj- de nota zei je. Ik heb hem op het moment niet maar zoals ik al zei gisteren ben ik er even doorheen gebladerd en ik kan je zeggen we gaan als land weer heel veel investeren, daar gaan we veel over horen dat kan ik je vertellen. Ik weet het ook allemaal niet precies maar dit kan hele grote gevolgen hebben. En ook zie je dat bij partijen of de oppo- eh, de Tweede Kamer. Kortom: ik kom hier nog op terug.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geachte heer Wester,
Recent was u bij ons in de winkel voor wat aankopen. Allereerst willen wij u bedanken voor uw bezoek aan onze zaak (3 flessen Grappa, de vierde gratis!). Langs deze weg willen wij u berichten dat wij een plastic zak met daarin een dossier met voor ons onbekende inhoud maar voorzien van het stempel ‘Embargo’ hebben aangetroffen. Gelijktijdig missen wij op de plek waar deze zak is aangetroffen enkele dozen met Chianti.
Wij vragen u vriendelijk de zak op te komen halen en de (lege?) flessen te retourneren.

Reageer