shutterstock.com/studiospeld

Vrouw voorziet bedrijfskantine van moedermelk

Marie is net terug van zwangerschapsverlof en kolft nu op het werk. Dat gaat zo soepel dat ze veel meer melk overhoudt dan haar baby nodig heeft. “Daarom lever ik nu aan de bedrijfskantine. Ons kantoor is enorm bezig met het milieu en verduurzaming. In plaats van koemelk, serveren we alleen nog zuivelvervangers zoals haver- of amandelmelk. En sinds kort dus ook moedermelk.”

Haar multitaskende vaardigheden zijn niet onopgemerkt gebleven. ‘Mijn baas zei laatst: ‘Joh Marie, als je toch gaat kolven, bereid dan meteen die presentatie even voor in je kolfhok’. Dat ging zo vlot dat ik gelijk doorpakte en de jaarcijfers opstelde, terwijl ik drie literflessen met melk vulde.”

Marie vindt het niet raar dat collega’s haar melk drinken tijdens de vrijmibo. “Het is enorm populair en een fris alternatief op 0.0-bier.” Op de vraag of Marie hier een business van wil maken zegt ze: “Absoluut. Ik lees weleens van die oproepjes van mannen die moedermelk willen dus ik zie een nieuwe branche voor me! Daarbij vragen die types ook vaak om oud ondergoed, en daar heb ik ook genoeg van.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *