RTL nieuws/YT.com

Baudet: ‘Ik ben veel te bescheiden om vlucht met privéjet te melden’

FvD-leider wilde niet overkomen als ordinaire patser

Thierry Baudet vindt niet dat hij snoepreisjes met een privéjet officieel had moeten melden bij de Tweede Kamer. Volgens de FvD-leider zou hij dan zijn overgekomen als een ordinaire patser.

“Wat moet de Kamervoorzitter wel niet van me denken als ik een beetje loop op te scheppen over luxueuze tripjes met het privétoestel van de eigenaar van Suitsupply naar Ibiza?” zegt Baudet. “Dat zou mijn imago als volksvertegenwoordiger ernstig schaden, en daarmee zou ik de hele politiek in diskrediet brengen.”

Partijgenoten beamen het verhaal. “Hij werd ‘s avonds met de jet in Maastricht afgezet, omdat wij daar een partijbijeenkomst hadden. Oké, hij had een paar selfies van zichzelf op het vliegtuigtrapje gestuurd, en hij klaagde dat je in zo’n klein toestel veel meer last hebt van turbulentie. En hij vroeg of iemand nog het bodempje wilde van de fles champagne die over was uit de minibar. Misschien heeft hij terloops iets laten vallen over dat hij zich niet kan voorstellen dat mensen vrijwillig in een vliegtuig stappen waar ook passagiers zitten die je niet persoonlijk kent. Maar hij is echt niet het type dat vervolgens als een of andere showpony dit soort dingen gaat melden bij de Tweede Kamer. Kom op zeg”, aldus Theo Hiddema.

Baudet heeft een debat aangevraagd over de kwestie: “Zo’n Amhaouch van het CDA schrijft poenerig in dat geschenkenregister dat hij twee Limburgse vlaaien, abrikozen en kersen, heeft gekregen van KBO Grubbenvorst. Ik wil dat soort types niet in ons parlement.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb van een niet nader te noemen Kamerlid van het FvdD ontdekt dat hij een goedkope balpen van Printerink.nl heeft aangenomen die was ingesloten bij een bestelling van vier inktpatronen. Uit schaamte heeft hij zowel het lidmaatschap van de kamer als van het FvdD opgezegd. Daaraan kan de heet Baudet een goed voorbeeld nemen.

Reageer
gravatar

Ik wil het even over die vermaledijde OUDE politiek hebben: ALEXANDER PECHTOLD, met zijn corruptiepaleisje in Scheveningen!!

Overigens, dames & heren, we laten ons verleden achter ons (OTTEN & en die andere VERRADERS! Waarmee ik NIKS van doen had!) en wij kijken alléén naar de TOEKOMST!

HIEP-HOI Kermit de kikker!!!!!

Reageer
gravatar

OK, Ibiza is niet de plek om de parlementaire democratie te hervormen, vrindje Jort ook niet de aangewezen persoon om zulks mee te doen. Maar voor het overige heeft Thierry zijn zaekjes toch aerdig veur elkaer.

Reageer