Studio Speld / Shutterstock

Ook vrouw die ‘mind your step’ roept staakt vandaag

Naast het grondpersoneel van de KLM staakt vandaag nog iemand op Schiphol: Sandra, de vrouw die mind your step zegt tegen mensen op de loopband. Ze eist een loonsverhoging van twintig procent.

“Dit is de zwaarste baan op de luchthaven”, zegt Sandra. “Ik moet de hele dag alert zijn om mensen erop te attenderen dat ze richting een loopband lopen. Ik hou acht monitoren tegelijk in de gaten om geen enkele passagier te missen. En alles moet met precies dezelfde intonatie. Ik ben al twaalf jaar sober om geen schorre stem te hebben.”

Sandra vindt een loonsverhoging van twintig procent niet onredelijk. “De verantwoordelijkheid die ik heb is enorm. Zonder mij gebeuren er ongelukken. Ik moet 24 uur per dag, zeven dagen per week scherp zijn. In 2004 heb ik ooit een weekend vrij genomen, ik wilde met mijn kinderen naar de camping. Maar mijn vervanger bakte er niets van: bij het einde van de loopband zijn toen zes Thaise kinderen verongelukt.”

Reizigers wordt geadviseerd twee uur eerder op de luchthaven te zijn vanwege opstoppingen en vallende mensen op de loopbanden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nou, het ligt wat genuanceerder. De ideeënafdeling van De Speld staakt vandaag, waardoor de opschrijfafdeling opeens een probleem had. Is het dan vreemd dat de opschrijvers even wat rondsnuffelen bij de collega’s om ideeën op te doen?

gravatar

Bedankt Dutch Uncle. Deze vind ik meesterlijk (vooral de foto):

Heroic Secret Service Agent Takes Bull Intended For President

Placing his own body between the head of state and a mortal threat without a single thought or moment’s hesitation, Secret Service agent Dan McGuire took a bull intended for President Donald Trump Thursday as they crossed the White House lawn…
Zie verder: https://is.gd/7NJmgw

gravatar

Een hele verbetering:

Ik heb mijn autoped [tweewielige plank met een stuur, waarop men zich staande op één voet voortbeweegt door afzetten op de grond met de andere voet, red.) thuis gelaten, want ik zou ervoor bij Ryanair flink moeten bijbetalen, zelfs meer dan mijn hele vakantie kost.

gravatar

De klimaatwinnaar van het moment, de moderne autoped, heeft helaas nog onvoldoende actieradius om de volgende verkoper van AA-batterijen te bereiken, maar daar wordt flink aan gewerkt door fel concurrerende stepfabrikanten in samenwerking.met Durecel.

Er wordt ook gewerkt aan autopeds met kleine windmolens en zonnecellen. De vooruitzichten zijn fenomenaal.