cornfield / shutterstock

Maaltijdbezorgers worden uit veiligheidsoverwegingen drugsdealer in Amsterdam

Dit jaar zijn er al twee keer zoveel maaltijdbezorgers overvallen als in heel 2018. Veel van deze bezorgers zijn het zat om altijd op hun hoede te moeten zijn, en stappen daarom over op de drugshandel. “Als cokedealer kun je tenminste veilig over straat.”

De 19-jarige Benja werkte een jaar lang als pizzabezorger, maar bezorgt sinds twee maanden coke, pep en MDMA op bestelling in Amsterdam. Hier voelt hij zich veilig. “Als dealer zit je hier niet de hele tijd over je schouder te kijken. Je kunt gewoon onbezorgd in alle openheid je ding doen en iedereen is altijd super blij als je voor de deur staat.”

Daarbij heeft Benja meer zekerheid dan zijn oude freelance-collega’s die nog voor Uber Eats werken. “Ik werk nu weer voor een baas. Dat geeft een heel veilig gevoel. En bovendien betaalt het gewoon beter.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En? Bevalt het zo’n man via Thuisbezord? Het me toch wel een hele opgave om dagelijks de cocaïne-bolletjes uit de faeces van je man te sorteren. Jullie hebben toch wel een vlakspoeler, mag ik hopen.

gravatar

Ik ben als pizzabezorger in Amsterdam Centrum overgestapt naar Klazienaveen (dorp in Emmen in Drenthe, red.). Ik word hier niet maandelijks beroofd door Vestia. Ik hoef hier niet meer dagelijks te slalommen tussen massa’s toeristen. Ik krijg hier fooi, omdat de mensen hier minder verdienen dan in de grachtengordel. Het belangrijkste is dat ik hier niet bang hoef te zijn van Uber-chauffeurs.

O ja, ik heb bij gebrek aan trams hier een zeer geringe kans, dat mijn voorwiel in een rails terecht komt.

Reageer
gravatar

De tramrails en de verbinding in een reactie-jaar genoemd komt op mij over als “stomme klootzak, waar bemoei je je mee”.

Ik vind dit niet getuigen van inlevingsvermogen.

Dus klootjesvolk welk geen inlevingsvermogen heeft

Het is beter buiten Amsterdam, zoals de Kloosterplaats in Schiedam!

gravatar

Naar het schijnt liggen er op de Kloosterplaats heel wat beroemde Scyedammers begraven, waaronder Rien Poortvliet , Jan van Haasteren, Ton van Duinhoven en Wim Meuldijk. Zij worden geëerd middels dit idyllisch hofje midden in de stad.