Shutterstock / Travis Walfe

Beurzen diep in het turquoise

'Wij hebben ook geen idee wat dit betekent'

Grote verwarring vandaag op de financiële markten. De beurzen doken wereldwijd diep in het turquoise. “Al sla je me dood”, zegt beursanalist Corné van Zeijl. “Sommige analisten zeggen dat het groen is en dus positief. Maar volgens anderen is het blauw. Als dat klopt heeft werkelijk niemand een idee wat het betekent.”

Toch is Van Zeijl optimistisch: “De beurzen houden niet van dit soort onzekerheid. Mijn voorspelling is dat ze daardoor snel in het rood schieten. Dan weten we weer waar we aan toe zijn.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja, laat de beurzen snel uit het turquoise geraken. Het vloekt bij de nieuwe schoenen die ik vanochtend heb gekocht en dat vinden mijn aandelen niet leuk. Ik heb al met het bestuur van de World Federation of Exchanges gebeld.

Reageer
gravatar

Turquoise is een gevaarlijke kleur. Daar komen echtscheidingen van.

Mijn ex-vrouw en ik kochten dertig jaar geleden een bankstel, waarvan we allebei de kleur mooi vonden. Toen het bankstel na een halfjaar werd geleverd vond mijn ex dat de groene kleur mooi stond in het interieur, maar ik was er van overtuigd dat het bankstel blauw was. Na vier jaar gesteggel daarover, een flikflooiende buurman die het met haar eens was, en drie huwelijkscrisispsychologen zijn we uiteindelijk gescheiden.
We hadden er achteraf gezien beter aan gedaan op tijd naar een kleurenspecialist te gaan.

Reageer
gravatar

Een wijze les voor getrouwde vrouwen en juffrouwen met een vaste vriend. Bespreek nooit je relatieproblemen met een (pas) gescheiden buurman en vooral niet bij kaarslicht met een wijntje erbij.

gravatar

Misschien kunnen de couturiers Viktor-&-Rolf hun licht eens laten schijnen over deze kwestie.

De wederzijdse beïnvloeding van de combinatie van emotie en kleur ligt precies binnen hun competentiegebied.

Reageer
gravatar

Hoi Carrie. Het gaat niet over de inhoud van je reactie maar dat je nagenoeg hetzelfde logo en een soortgelijke naam als die van mij gebruikt.

Dat doe je meestal wanneer ik het in een reactie over bijvoorbeeld linkse gekkies of over meneer Wilders van de PVV heb.

Vandaar de vraag: “Ben je weer boos op mij”?

Wat erg voor je.😁😁

Corrie.

gravatar

De naam Carrie van de Hoek is toch heel duidelijk een andere naam dan Corrie van Hiernaast. Tenzij je woord -of leesblind bent natuurlijk. 😉

Mallerd van me. 💋💋