Twee Ons Champignon/Shutterstock.com

Slagroomspuithouder voortaan verplicht bij lachgas achter het stuur

Handsfree slagroomspuiten moet de norm worden

Vanaf vandaag is het verboden om een slagroomspuit vast te houden tijdens het rijden. Wie toch een ballon wil nemen achter het stuur, moet dat handsfree doen met een slagroomspuithouder. Zo kunnen de bestuurders hun aandacht op de weg houden.

“Mensen denken vaak dat ze op een rustig stukje wel even een ballon kunnen tappen”, zegt politiewoordvoerder Menno Stuit. “Maar je hebt er twee handen voor nodig en zo’n patroon werkt niet altijd lekker mee. Voor je er erg in hebt knal je op een andere auto.” Volgens Stuit hebben agenten het regelmatig zien gebeuren. “Dan zie je na een ongeluk slagroomspuiten in een auto rondslingeren en dan snap je meteen: die hebben veel te lang moeten prutsen voordat ze hun ballonnetje konden vullen.”

Bij het CBR wijzen ze afrijders erop dat ze, als ze straks hun rijbewijs hebben opgehaald, moeten opletten met het ballonvullen achter het stuur. Examinator Marina Beekschut: “Natuurlijk, zolang ze nog rijles hebben zeggen ze allemaal braaf dat ze geen patronen gaan schieten vanaf de chauffeursstoel, maar dat ze eerst langs de kant van de weg gaan staan.  De ervaring leert toch dat ze al snel overmoedig worden als het nieuwe eraf is en dat schakelen soepel gaat. Alleen even het tuitje oprekken, denken ze dan. Alvast het patroon erop draaien. En zo gaat dat verder.”  

Garagehouder Jort Beekmans heeft al een behoorlijk aantal houders verkocht, maar vraagt zich af of het bij de jongeren aan zal slaan. “Het heeft toch een beetje een suf imago, zo’n houder. Dat is iets wat je ouders gebruiken. Ik denk dat voor jongeren maar één ding werkt: boetes uitschrijven. Dan gaan ze vanzelf over op handsfree.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vind dat dat ook op de fiets moet worden ingevoerd!
Is gewoon de volgende stap.

Kijk, fietsers met de telefoon in de hand zie ik nou hoogstens nog 1x per minuut. Dus dat probleem is opgelost.
Nu de ballonnen nog.

Trouwens ook wel handig om onderweg een gebakje nòg lekkerder te maken.

Reageer
gravatar

De Bovag stelt voor om de airbag met een druk op de knop (aan het stuur aan te brengen) te laten vullen met lachgas waarbij de bestuurder de airbag vervolgens automatisch in zijn gezicht krijgt opdat hij het lachgas kan inhaleren en gelijktijdig zijn voertuig tegen een boom/ lantaarnpaal, middenbermgeleiding, geparkeerde auto of desnoods overstekende bejaarde kan parkeren. Het grote voordeel is dat de airbag dan al uitgeklapt is.

Reageer