NiE PROJECT/shutterstock.com

Man met opgevoerde auto ziet minachting aan voor bewondering

Martijn (26) heeft zijn auto opgevoerd en scheurt regelmatig met veel lawaai door de straten van Veenendaal. Tijdens die ritjes wordt hij door overige verkeersdeelnemers nogal eens aangekeken met een laatdunkende blik die hij als ‘bewonderend’ interpreteert.

“Mensen zijn echt onder de indruk”, zegt Martijn nadat een vrouw met evidente minachting haar neiging om op zijn auto te spugen bedwingt. “Het is ook een mooi wagentje zo.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Voor de duidelijkheid: we hebben het hier over de trotse eigenaar van een PSW, een proletensportwagen.

De eigenaar is ook buiten zijn luidruchtige en opzichtige stuk wansmaak al herkenbaar aan een of andere combinatie van eh… wansmaakelementen zoals een petje, een foute zonnebril, een apenloopje (‘swag’), sl6cht Nederlands, en spugen op straat.

De wansmaak op wielen is herkenbaar aan een of andere combinatie van eh… wansmaakelementen zoals kamerbreed plastic in de vorm van verpesters (vet koel: ‘spoilers’) en zijrokjes, oorverdovend sterke geluidsinstallatie voor het met open ramen draaien van spuuglelijk lawaai (hiphop, autotune, gebonk, getetter, …), de stoelen steevast in slaapstand (‘wat zitten die gordels en die versnellingspook toch onhandig!’), luidruchtige uitlaten en zelfs hoorbare compressors.

En natuurlijk bijbehorend rijgedrag: vol gas, vol op de remmen, vol gas, … En oja: bij een lekke band parkeren ze na 20 km de auto links op de snelweg.

Met alle respekt natuurlijk.

Reageer
gravatar

De veiligheidsriem vastgeklikt achter de bestuurdersstoel, zodat de verklikker niet afgaat. Veiligheid is namelijk niet stoer. Echte helden gaan immers het gevaar tegemoet.

Reageer