Shutterstock / Jatuporn Chainiramitkul

Varken blij dat hij op koele dag naar slachthuis mag

De extreme hitte is voorlopig voorbij en dat is goed nieuws voor de varkens die onderweg zijn naar het slachthuis. Door de koele wind en regen hebben ze namelijk een goede kans de reis te overleven. Varkentje Jelle-Jan ziet er opgelucht uit.

“Ik hoorde van die horrorverhalen over hittestress,” lijkt varkentje Jelle-Jan te willen zeggen. “Dat we onszelf dan de dood in stressen omdat we niet kunnen zweten. Dat lijkt me een onmenselijke dood. Wat op zich prima is, want ik ben een varken. Maar het lijkt me gewoon niet fijn.”

Met zijn snoet tussen de tralies van de vrachtwagen glimlacht varkentje Jelle-Jan, soort van. “Met de regen is het in zo’n vrachtwagen goed te doen, een heel waardig laatste ritje. Het kan me eigenlijk niet lang genoeg duren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Peppa en George vonden het bezoek aan het slachthuis ook leuk. Mama big echter niet. Eigen schuld, had ze maar niet moeten rommelen met meneer stier.

Reageer
gravatar

Laat mooi zien wat er mis is. We moeten minder vlees gaan eten en uiteindelijk stoppen. We zijn te ontwikkeld om dit leed nog toe te laten

Reageer
gravatar

hey, twee berichten van iemand die zich voordoet als iemand. Ik ben iemand. Kie je eigen nickname! Kan de redactie van de speld niet de nickname veranderen in ‘nepiemand’ als men probeert berichten te sturen als iemand, maar niet iemand is.