NOS

Liefhebbers van dodelijke ongelukken woedend op Tourdirectie

Ducrot: 'In mijn tijd reden we nog om te sterven'

De directie van de Tour de France heeft het even helemaal verbruid bij mensen die dol zijn op dodelijke ongelukken. Het neutraliseren van de 19e etappe vanwege een aardverschuiving en modderstromen komt bij liefhebbers van fatale crashes als een mokerslag aan.

“Waarom denk je dat ik wielrennen kijk?” vraagt Udo Hamming uit Goes. “Om mensen in een afdaling vol een ravijn in te zien vliegen. Bloed op het asfalt, hersenen als het even kan. Eindelijk zat het er weer eens in en dan leggen ze het stil. Onbegrijpelijk.”

Analist Maarten Ducrot deelt de boosheid. “In mijn tijd reden we nog om te sterven. Je had toen nog de zwarte trui voor de renner die het eerst verongelukte. Op deze manier wordt de sport kapotgemaakt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste redactie,
Misschien dit bericht beter even verwijderen na de tragische dood van jonge Belgische wielrenner eergisteten in Ronde van Polen.

Reageer