Orthopeden ineens superspastisch over het delen van stompfoto’s

Grote ontzetting binnen de Orthopedie na de recente flater met de foto van een stomp op sigarettenpakjes, waarin de eigenaar zich tot zijn eigen schrik herkende. Dat nooit meer, bezwoeren orthopeden onderling. “Vroeger was het nog wel bon ton om af en toe een fotootje in de groepsapp te zetten of te delen op de Facebookpagina ‘WOW Check Deze Rafelige Stomp!!!!’”, herinnert de orthopeed André Rikmenspoel zich.

De orthopeden hebben nu gezien wat daarvan kan komen: de eigenaar van de ten onrechte verspreide stomp meldde zich en eist een fikse schadevergoeding. Orthopeed Rikmenspoel zaagt sinds jaar en dag de nodige ledematen aan gort in het Slingelandziekenhuis in Doetinchem. Familie, vrienden en hier en daar een fetisjist: zonder problemen kon hij ze af en toe een kiekje doorspelen als hij weer een speciaal geval op de snijtafel had liggen. Maar die tijd is voorbij.

“Van die gladde, roze afgeronde stompjes – dat jaagt geen mens schrik aan”, weet Rikmenspoel. “Nee, mensen willen de aders er als elektriciteitsdraden uit zien hangen. Denk Saw, en dan nét nadat iemand met zijn hand in de hakselaar is gedrukt. Een pak half-om-half gehakt rond een pols gekneed zeg maar. Van die gestolde bloeddraden die van binnen nog zacht zijn. Zand en modder, en op de een of andere manier: schimmel. Of maden.”

Maar helaas. Die kraan zit dicht. Die kurk zit weer op de fles. Balen voor de liefhebbers, maar de stompjes en luchtgaten en verwrongen huidflarden blijven voorlopig keurig onder de stolp. Geen orthopeed die je er zijn vingers nog aan ziet branden. Wie weet, over een tijdje proberen ze het misschien weer eens. “Rustig beginnen met een clean cut, een duim die er in één keer is afgerukt door een snijmachine. Of een klein vuurwerkoog. Of een hand die tussen een wals is beland en dat dan alle huid eraf is getrokken, maar dat die huid nog helemaal intact is, met de nageltjes er nog op, een soort hele witte handschoen die precies op een mensenhand lijkt en dat je dan de echte hand ernaast ziet, echt alle aders en botjes en pezen en spieren, als een levende anatomiepop waar alles klopt en borrelt. Zoiets.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *