Shutterstock.com/Rawpixel.com

Droombaan: deze vrouw is het brein achter jouw maandverband-design

'Ik volgde mijn passie en werd maandverbandontwerper'

Dit is het inspirerende verhaal van girlboss Inge Davids (34) over haar dreamjob.

Natuurtalent
“Als kind was ik al gefascineerd door maandverband. Mijn vroegste herinnering is dat ik knuffel met een synthetisch wegwerpartikel van celstof. Mijn moeder stimuleerde mij volledig. Zo nam ze vaak reclames op van de televisie en die keek ik dan op videoband met een duim in mijn mond en een plakstrook tegen mijn wang. Terwijl de kinderen uit de buurt verstoppertje speelden of met de Barbie’s, tekende ik onevenredige peervormen en maakte replica’s van ademende absorptiekorrels. Terugkijkend waren dit de eerste tekenen dat ik hiervoor in de wieg ben gelegd.

Canvassen
Op de middelbare school mocht ik eindelijk voor het eerst zelf maandverband gebruiken. Het verbaasde me dat veel van de ontwerpen vaak alleen maar wit waren. In mijn ogen een onbeschreven doek. Daarom besloot ik na de middelbare school te studeren aan een hogeschool voor beeldende kunst en vormgeving. Hier leerden ik werken met canvassen. Terwijl ik vrij goed was in stadsgezichten en stillevens, wist ik dat mijn hart lag bij maandverband. Het liefst verbond ik paarse bloemen in geulen met elkaar op een vleugelvormige achtergrond. Ik trok me er niets van aan dat mijn klasgenoten me ‘kuttenbodemtekenaar’ noemden en dat zij gingen voor ‘echte kunst’. Serieus, wat heb je aan schilderijen als ze in een museum eindigen. Dan heb je misschien als maker veel geld of faam, maar heb jij wel eens een Rothko zien liggen in een drogisterij? Nou dan.

Head of design
Na mijn opleiding ging ik aan de slag als junior designer bij een maandverbandmerk en binnen tien jaar ben ik uitgegroeid tot head of design. Dit werk voelt voor mij als thuiskomen. Ik ben op mijn best tussen de benen van een andere vrouw. Het is mijn missie om de hele wereld te voorzien van prachtige verbanden. Iedere vrouw verdient het om maandelijks een kunstwerk uit de verpakking te halen, gekleurde bloemen en lijnen te zien en te denken: ‘yes ik heb er weer zin in, weet je wat, ik ga gewoon in een fontein dansen wie maakt me wat!’ Ik hoop dat ik met mijn verhaal andere vrouwen inspireer om hun passie te volgen. Maar nog meer dat vrouwen nu extra genieten van mijn kunstwerken die ze zo intiem bij zich dragen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *