Shutterstock - Aneta Jungerova

‘Hij speelt niet hoor, hij wil alleen maar bijten’

Tijdens je dagelijkse ronde door het park word je plotseling besprongen door een ferme hond. Het is een intimiderend beest, voel je terwijl hij met zijn zware voorpoten tegen je lichaam leunt en zijn tanden ontbloot. Voor hulp kijk je naar het baasje dat verderop staat toe te kijken. “O nee hoor”, roept die je toe. “Hij wil alleen maar bijten.”

Je houdt je handen inmiddels omhoog om ze buiten het bereik van de scherpe tanden te houden. De hond blaft in je gezicht. “Het is een Duitse herder”, roept het baasje. “En hij is al niet zo jong meer, dus dit is echt pure agressie. Hij wil zijn tanden in je ledematen zetten en niet meer loslaten.”

De hond begint nu te happen naar je gezicht, je kan je hoofd maar net op tijd terugtrekken. Je roept om hulp, al weet je door de pure angst die door je aderen stroomt niet of je echt roept. “Ik kan niks doen”, roept het baasje. “Ik heb geen controle over mijn huisdier. Hij wil alleen maar bijten en ik ben niet sterk genoeg om zoveel dierlijke kracht in toom te houden.”

Is er dan niets wat je kan doen? Je ligt op je rug op het gras, de hond staat op je borstkas, kwijl druipt uit zijn mond. “Het maakt niet uit of je onverwachte bewegingen maakt of niet. Hij bijt toch wel.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mooie foto! Mag ik deze foto gebruiken bij mijn verhaal over een hond welke in een wijkblad komt te staan. Indien ik deze foto mag plaatsen, kunt u mij dan schriftelijk toestemming geven. Alvast bedankt. Vriendelijke groeten, I. Jonkers

Reageer
gravatar

Zoek de dichtst bijzijnde steen en zodra die hapt sla je zijn schedelpan in. Z’n baasje kan er meteen achteraan, veel kracht zal die niet hebben.

Reageer
gravatar

Ik doe bij Duitse herders hetzelfde als bij wolven:

Met een hand bij de strot grijpen, met de andere de kop opzij draaien en een knie op de luchtpijp zetten.

Vervolgens maak ik er een pelsjasje van.
😉

Reageer
gravatar

Het maakt niet uit of ik iets zinnigs zeg of iets corriaans en of jij het druk hebt of niet, je leest dit toch wel, ook al like je me niet.

Reageer
gravatar

Typisch zo’n Germaanse hond die de conversies van Hitler naar Adenauer, van Willy Brandt naar Helmut Schmidt, van Helmut Kohl naar Angela Merkel (succesvol aangepast) heeft overleefd. Hij is nu bezig aan een omschakeling naar de kandidaat voor Alternative für Deutschland. Het is een Duitse Herder, maar zijn baasje noemt hem Schweinhund. Dat zegt veel over baasje én hond.

Reageer