Studio Speld/shutterstock.com

Weer bijna botsing met cruiseschip in Giethoorn

Voor de zoveelste keer dit jaar dreigde het volledig mis te gaan met een cruiseschip vol toeristen in Giethoorn. Het schip dreigde de kade te rammen, maar dat kon gelukkig nog net op het einde afgewend worden. Het gaat echter niet altijd goed. Het massatoerisme in Giethoorn drijft veel inwoners tot waanzin.

Dirk Wessels bezit een punterboot en zag het een aantal maanden geleden met eigen ogen fout gaan toen hij een stukje aan het varen was: “Ik zag dat gevaarte op me afkomen en dacht: dit gaat niet goed. Hij had veel te veel vaart. Dus ik natuurlijk punteren voor mijn leven, maar hij ging te hard. Ik ben de kade op gedoken en ben gelukkig ongedeerd, maar mijn boot is aan gruzelementen.”

Vanzelfsprekend is Wessels het helemaal zat. “Die boten zijn levensgevaarlijk. Daarbij bederven ze ook nog het aanzicht van het dorp. Je kunt de grachten hier helemaal niet meer zien. En dat allemaal omdat een paar verwende toeristen zo nodig hun plaatje willen schieten.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Precies, al jaren gaan we naar Giethoorn om gezellig vanaf een terras, naar chinese en japanse toeristen te kijken.