Oleh Dubyna/shutterstock.com

Nederlandse voetballegendes leggen uit hoe je een WK-finale wint

'Een finale spelen is één, maar winnen is twee'

Nederland speelt vandaag de finale van het WK voetbal. Volgens diverse (oud-)voetballers krijgen de Oranje-dames het lastig met de druk die bij zo’n wedstrijd komt kijken. “Ze weten niet wat het is om in een WK-finale te staan”, aldus Rob Rensenbrink.

“De kans is groot dat ze te veel onder de indruk zijn. Ze moeten zich niet laten intimideren door de atmosfeer en het publiek. Bij onze generatie hadden we Rinus Israël, die schopte je lachend doormidden en dan kon je eigenlijk al niet meer verliezen. Ik mis zulke types bij de vrouwen.”

“Een finale spelen is één, maar winnen is twee”, weet ook Arjen Robben. “Je krijgt niet veel kansen in een finale, dus je moet heel zorgvuldig omspringen met de kansen die je krijgt. Die koelbloedigheid, die killersmentaliteit heb ik nog niet gezien bij onze dames. Daar is wat slimmigheid en ervaring voor nodig. Deze groep heeft dat niet, maar ze gaan er ongetwijfeld veel van leren voor een volgende keer. En het is natuurlijk al hartstikke leuk voor ze dat ze een keer in de finale staan.”

[vagekennis alt=1]


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Klopt, want zelfs koken kunnen mannen niet, laat staan iets moeilijkers en serieuzers. Mannen aan de lopende band voor productiewerk, vrouwen de rest – dan komt het wel goed.
Ook vandaag in de finale is weer eens gebleken dat vrouwen niet naar mannen moeten luisteren. Het is de schuld van Rensenbrink en Robben dat de Leeuwinnen verloren hebben.

gravatar

Een prachtig voorbeeld van het eeuwig mannelijk tekortschieten. Mijn haar reikt tot halverwege mijn billen.
Ik zal even in mijn agenda kijken wanneer ik tijd heb om een boterham voor je te maken. Misschien kun je niet zo lang wachten; de snackbar is om de hoek. Kun je die helemaal zelf vinden zonder te verdwalen?

gravatar

Ach, de vrouwen spelen ook niet om te winnen; daar krijgen ze niet genoeg betaald voor. Ze spelen om zich in de kijker te spelen van Playboy; daar valt het echte geld te halen!

Reageer