Cristiano Barni / Shutterstock.com

Verstappen: ‘Zege uitsluitend te danken aan goede motor’

Coureur wil niets weten van eigen rol in succes

Max Verstappen vindt dat hij zijn overwinning in de Grand Prix van Oostenrijk enkel en alleen te danken heeft aan de goede Honda-motor in zijn auto. De coureur betwist de suggestie dat hij zelf een aandeel had in het succes.

“Nee, alle credits naar de motor”, zegt Verstappen. “Ik gaf tot op heden toch niet voor niets steeds de motor de schuld als het slecht ging? Zou ik dat doen als ik ook kritisch naar mijn eigen prestatie kon kijken? Natuurlijk niet. Nee, als coureur ben je volkomen inwisselbaar. Met deze motor had jij ook gewonnen. Ik voeg niets toe, schrijf dat maar op.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kom op zeg, een beetje Nederlandse boreaal prefereert de vaderlandse trots – de DAF 33 (geupdate, dat wel).
Zo’n jongen van Jan de Witt in een Duitse auto, dat is voor linkse eurofielen.

gravatar

Ik roem de bescheiden en dappere opstelling van Max. En ik herken me in hem. De vele successen die mensen aan mij toeschrijven zijn niet mijn successen, maar de spontane bekentenissen van criminelen met wie ik praat over het leven. Ze biechten van alles aan me op. Misschien zien ze een vaderfiguur in me, maar dat zou ik raar vinden, want ik ben maar een gewone journalist.

Reageer
gravatar

Heren, mag ik u uitnodigen voor lidmaatschap van de Bond van Briljant en Bescheidenen? (kortweg de trippel-B bond). Timmermans is al lid, Fortuin heeft postuum zijn toetrede gedaan en Jan Smit is in een vergevorderd stadium voor qualificatie. De andere leden ontmoet u vanzelf.

gravatar

Dankuwel Advies op maat. Dit lijkt mij een geweldige kans. Niet omdat ik me kan meten met al die topkerels natuurlijk, maar omdat ik erg van hen onder de indruk ben en mogelijk zelfs iets van ze kan leren.

gravatar

Ontzettend leuk, dankjewel.
Frans Timmermans heb ik nog eens ontmoet in theater Mogador; toen ik een verpletterende show neerzette voor de beau-monde van Paris. Ze waren overigens nog het meest onder de indruk van het feit dat ik ooit Carla Bruni geïnterviewd heb, wat eigenlijk ook een ongelofelijke prestatie is.

gravatar

Als deze jongeman zich nog een toekomst wenst, stopt hij met het doelloos keihard rondjes rijden in een auto die liters met alcohol aangelengde benzine zuipt. Dat levert namelijk een hele hoop CO2 en fijnstof op, wat niet goed is voor ons klimaat en de leefomgeving rond de baan.

Reageer