GaudiLab/shutterstock.com

Warm? Jesse heeft de horrorzomer van 2018 nog meegemaakt

De collega’s van Jesse (28) hebben het vanochtend over niets anders dan het warme weer. Zelf is hij minder onder de indruk. Jesse heeft de horrorzomer van 2018 nog meegemaakt.

“Ik weet het nog goed. Zelfs als je ‘s nachts je slaapkamerraam helemaal openzette, had je het nog warm”, vertelt Jesse aan twee collega’s bij het koffieapparaat. “Mensen sliepen met ventilatoren op hun gezicht gericht, of legden een nat washandje op hun voorhoofd. Ik zal de aanblik van volwassen mannen die in korte broek naar hun werk gingen nooit vergeten.”

Jesse slaakt een diepe zucht. “Ik snap wel ergens dat jullie onder de indruk zijn hoor. Het is ook warm, maar vergeleken met de zomer van 2018 zou ik het eerder ‘zwoel’ noemen. De mensen die zulke temperaturen hebben doorstaan, verdienen meer respect. Hen zul je niet horen klagen over een plakkerige rug op de fiets.”

“Het dorre gras, dure uien, gratis water bij festivals. De identieke reportages van alle kranten over één uitgedroogd natuurgebied ergens halverwege Nederland. Foto’s van droge sloten. Waterijsjes. Het staat voor altijd op mijn netvlies gebrand.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Precies! Wat mij nog bij staat over de ‘horrorzomer van 2018’ is het oeverloze gezwets van linkse BN’ers.

Wat wij in Nederland nodig hebben is een president Trump.

☀️🌻🌞🍻🥂😎🥳⛱️🌅

Corrie.

gravatar

De Zeeuwen zijn moderner.
Door WO2 ontstaat de watersnood, omdat ze politiek met niets anders bezig zijn.

gravatar

Vergelijk de situatie van mijn verraders met de NSB en hun nazaten of familie wier naam weer bekend werd en die er aan kapot gaan terwijl ze ‘toch niets gedaan hebben’. Waarom? Omdat hun eergevoel aan de verkeerde kant ligt. Als je al iets hebt aan de eer. Alleen is deze situatie voorgoed.

gravatar

Maak contact met de Reputatiegroep Schouwen-Duiveland.
Of vul de vragenlijst in hoe we het imago kunnen oppoetsen.

gravatar

Horrorzomer klinkt als een Amerikaans b-film met spoken en mismaakte mensen die met kettingzagen achter mooie filmmeiden aanhollen.

Gruwelzomer klinkt als een Nederlandse b-film met sinterklazen op klompen die in de zomer dreigend met hun roede achter halfblote meiden aanrennen.

Beter is daarom “hete zomer”, alhoewel het echtpaar Viesmens daar allicht een andere definitie voor hebben.

Reageer
gravatar

Nee, ik bedoel de heer en mevrouw Viesmens.

Ik heb wat moeite met het begrijpen van uw laatste zin. Wat bedoelt u bijvoorbeeld met de woorden “authentie”, “dezes” en “gravarar”.