fizkes / Shutterstock.com

Vrouw hoeft baan niet meer als ze alleen wordt aangenomen omdat ze gekwalificeerd, intelligent, gedreven en vrouw is

‘Daar moet je toch niet aan denken?’

De TU Eindhoven heeft deze week aangekondigd het komende half jaar alleen vrouwen voor wetenschappelijke functies aan te nemen. De universiteit is tot deze maatregel gekomen omdat maar daar maar één
Word nu Vage Kennis voor onbeperkte toegang. Of registreer je als gast. Log hier in als je al Vage Kennis bent.

Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Lieve Aïda, trek je niks aan van de bovenstaande reageerders. Mannen denken altijd dat ze leuk moeten zijn. Ik kan er zelden om lachen.

Reageer
gravatar

Helemaal eens Loes, satire maken kan iedereen, maar grapjes maken die je mening ondersteunen maken de speld pas echt de moeite waard.

gravatar

Beste Sanne en Marieke, het is voor jullie makkelijk om commentaar te leveren. Als afgestudeerden in een of andere zachte wetenschap maken jullie toch geen kans om binnen te komen bij de technische universiteit in Eindhoven.

Reageer
gravatar

Gelijk heeft ze. De TEU vergeet immers de belangrijkste kwaliteit die een vrouw moet hebben, overal en altijd dus ook op de TEU: mannen als loopjongen laten excelleren. Let op het woord jongen. Vrouwen doen dat niet.

Reageer
gravatar

Er is een veel groter probleem waar niemand het over heeft. Het aantal Zeeuwen dat in Groningen werkt is dramatisch laag. Zouden we niet moeten doen aan deze gebiedsdisciminatie? Ik zeg alleen nog maar Zeeuwen aannemen in Groningen.

Reageer
gravatar

Bijzonder dat de TU/e dezelfde criteria hanteert als ikzelf gedurende mijn puberteit; als het maar een vagina en een hartslag heeft… En na zes maanden is dit ook bespreekbaar…

Reageer