Kaspars Grinvalds / Shutterstock

Nieuwe app geeft ouders notificatie wanneer ze aandacht aan kinderen moeten geven

Het is voor veel ouders een lastige vraag: wanneer leg je je telefoon weg en geef je aandacht aan je kinderen? Nu is er een app die daarbij helpt: ‘Zorg en toewijding’.

Door wetenschappelijke inzichten en zelflerende algoritmes weet de app precies wanneer het kind aandacht nodig heeft. Op dat moment krijgt de ouder een notificatie. “Ik wil het graag goed doen”, vertelt jonge vader Mick. “Dan is het fijn als mijn telefoon trilt en er een bericht op mijn scherm komt met ‘nu moet je je kind aankijken’ of ‘geef aai over de bol’. Zo weet ik dat mijn kind de juiste hoeveelheid liefde krijgt. Dat voorkomt dat ik op gevoel maar wat aan het aanklooien ben.”

De app luistert ook mee via de microfoon, om bijvoorbeeld pushberichten te geven als het kind langer dan een uur aan een stuk door huilt. “Maar de app vertelt me bijvoorbeeld ook wat de huil betekent”, vertelt moeder Miranda. “Of de luier vol zit, of dat ze moet eten. Of dat ze gewoon even wat quality time met haar moeder nodig heeft. Want dat vergeet je wel eens.”

 

Altijd, overal afgeleid van wat je eigenlijk moet doen via de Speld-app. Download ‘m hier voor iOs en hier voor Android


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dank, De Speld – ik weet nu het perfecte verjaardagscadeau voor mijn kotertjes: een app (in de wieg hadden ze al zo’n slim apparaat) dat aangeeft wanneer ik hun aandacht nodig heb.

Reageer
gravatar

Al die gestoorde “ouders” en hun mobieltje moeten gewoon geen kinderen nemen. Als deze mensen moet worden verteld wanneer hun kind aandacht nodig heeft dan is er iets goed mis met deze mensen.

Reageer
gravatar

Mijn puberdochter is de laatste tijd tamelijk lawaaiig. Ik weet niet wanneer ik dat een schreeuw om aandacht moet noemen en wanneer ordinair geklier. Kan voor zulke situaties ook een app worden gemaakt? Dit dan zelf ook de knuffel respectievelijk het pak slaag uitdeelt?

Reageer
gravatar

Het is voor ouders beter geen gehoor te geven aan de oproep van De Speld. Met weer zo’n lullig programmaatje erbij krijgt het kind nog minder aandacht.

Reageer