rdsca/YT.com

Thaise keeper in tranen na 0-13: ‘Ongeluksgetal’

Thailand verloor gisteren zijn openingswedstrijd op het WK Voetbal met 13-0 van de Verenigde Staten, een record. Tot groot verdriet van de Thaise keeper Sukanya Chor Charoenying: ‘In onze cultuur is 13 een ongeluksgetal.’

Charoenying legt uit dat het getal 13 in Thailand wordt geassocieerd met allerlei narigheid: “Wij geloven heel sterk dat je niet dertien beten van een tijger moet krijgen. Of dertien kleine fistels die samen één grote vormen. Daarom denk ik ook dat met deze cijfers je eerste wedstrijd verliezen weinig positiefs belooft voor de rest van het toernooi.”

De Thaise bekent dat ze na de dertiende goal alles eraan heeft gedaan om nog een veertiende door te laten: “Helaas, de tijd zat erop. Dat is ook pech, zie je wel.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit soort korfbaluitslagen toont maar weer eens dat wijvenvoetbal totaal niet serieus valt te nemen. Maar als die Thaien nou slim zijn, stellen ze bij het volgende spelletje gewoon een zwikkie ladyboys op.

Reageer