Jari Hindstroem/shutterstock.com

Hoe mijn badminton journey mijn leven veranderde

‘Sommige mensen noemen het een sport, maar die snappen het niet’

Ik weet nog goed hoe mijn badminton journey begon, twee jaar geleden. Ik meldde me aan voor een proeflesje en met de eerste stappen die ik op de antraciete gietvloer zette, voelde ik meteen de positieve effecten van deze 200 jaar oude wijsheid.

Binnen een paar lesjes merk je al dat je fysiek fitter wordt. Heel bijzonder. Verder merkte ik dat ik blijer werd en me beter ging voelen, vooral beter dan mijn vrienden die geen badminton doen. Zij zouden het ook echt eens moeten proberen, in plaats van banaal in de sportschool te staan. Maar goed, dat komt vanzelf als ze ook wat meer open-minded worden.

Sommige mensen noemen het een sport, maar die snappen het niet. De voordelen die je van badminton ervaart, dat heb je gewoon niet met sport. Ja oké, je beweegt natuurlijk wel, je staat vaak in uitdagende houdingen, je wordt er flexibeler en sterker van, en je maakt stofjes aan die ervoor zorgen dat je je goed voelt haha maar het is geen sport. Dat komt omdat het een reis is.

Eigenlijk begint badminton ook pas echt ná de practice. Dat merk ik onder andere doordat ik de laatste tijd steeds vaker de rest van de dag in die outfit blijf lopen. Anders kun je misschien niet zien dat ik op badminton zit.

Ik ben heel dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen. Om ook wat terug te doen voor de badminton-community, begin ik volgende week aan een opleiding om teacher te worden. Op Bali. Wordt hard werken, maar als ik terug ben over een maand zeg ik mijn baan als leraar op en ga ik badmintonles geven. Om echt iets bij te dragen aan de wereld.

 

 

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit slaat de plank (of de shuttle) echt compleet mis.

Badminton is geen reis, het is gewoon een badkuip waar een ton water minder in gegaan is. Een halfvolle kuip, zeg maar.

En die is geen 200 jaar oud, maar is op 27 maart 1937 in gebruik genomen.

Reageer
gravatar

ja, dat is nu modern Nederlands. Maar samenstellingen horen nog wel aan elkaar in het Nederlands, dus het moet badmintonjourney zijn.