Studio Speld / Pro Shots

Steenrijke badmintonner bouwt eigen shuttle

Een bijzondere verschijning op de Olympische Spelen. De steenrijke Deense badmintonner Viktor Axelsen bouwde zijn eigen peperdure shuttle. Hij presenteerde hem voorafgaand aan de eerste speelronde vol trots: “Ik ben de eerste!”

Niet iedereen is enthousiast over de shuttle. Sterrenkundige Lucas Ellerbroek maakt zich vooral zorgen over de uitstoot: “Dit is er nog maar één, maar stel je voor dat straks ineens iedereen met z’n eigen shuttle wil spelen.”

Volgens IOC-baas Thomas Bach is deze actie van Axelsen vooral een commerciële stunt: “Het lijkt heel bijzonder die verfijnde techniek, maar sporttechnisch schiet je er niets mee op. Probeer zo’n shuttle maar eens binnen de lijnen te laten landen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Die pa van jouw moet schatrijk zijn, niet weten hoe hij zijn vele centen nuttig kan besteden en geen geloof hechten aan wereldwijde klimaatproblemen.

gravatar

Wist je dat Hugh Hefner (1926 – 2017) wel wist hoe hij zijn kapitaal voor zichzelf nuttig kon besteden en weet jij dat nog steeds? Dan hoef ik dat niet uit te leggen.