Studio Speld/ Shutterstock.com

KNVB: Roken mag vanaf 2020/21 alleen nog in middencirkel

De KNVB heeft in samenwerking met de Alliantie Nederland Rookvrij besloten dat er vanaf het seizoen 2020/2021 alleen nog maar in de middencirkel gerookt mag worden. Het ontmoedigen van roken in de voetballerij is niet nieuw, al sinds jaar en dag probeert de KNVB het roken binnen de stadions te beteugelen. De nieuwe maatregel wordt door zowel spelers als arbiters met gejuich ontvangen.

“De voordelen zijn eindeloos”, stelt directeur betaald voetbal Eric Gudde. “Denk eens aan die linksback, die nu niet meer hoeft mee te roken. Maar ook aan een scheidsrechter, die juist even zijn moment kan pakken binnen de cirkel. Ook op sociaal vlak is dit een grote stap vooruit, een keeper die nog even zijn sigaret uit moet drukken vlak voordat er een penalty genomen gaat worden. Dat is simpelweg niet meer van deze tijd.”

Toch is niet iedereen te spreken over de maatregel. Michiel Kramer bijvoorbeeld, die vindt het ‘betuttelend’: “Als ik na mijn broodje kroket een lekker peukie op wil steken, heb ik echt geen zin om helemaal naar die middenstip te lopen hoor.”

Volg De Speld Sport ook op Instagram voor winnend sportnieuws


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nou, als we nou gewoon alle rokers op een boot zetten naar Tjoeke-Tjoeke eiland (midden-cirkel vormig) in de Stille Oceaan met daar grote tabaksplantages, stapels tabak en pakhuizen vol met vloeitjes en ze daar lekker hun kanker laten roken dan ruimt het hier heerlijk op!

Reageer
gravatar

Dus de scheidsrechter neemt naast z’n fluit ook een aansteker mee?
Belachelijk, de KNVB kan toch nicotinepleisters voor de wedstrijd uitdelen?
10 minuten roken in de baas z’n tijd is 10 minuten langer door voetballen!

Reageer
gravatar

In de middencirkel? Wie kwam er op dat dwaze idee?

Bij korfbal is een afgesloten, geventileerd rookhok met een blusvoorzieningen direct naast het speelveld gemeengoed. Daarin kan een speler terecht, die rookt nadat zij of hij het vuur uit haar of zijn sloffen heeft gelopen.

Ook toepasbaar bij voetbal als daar weer eens de vlam in de pan is geslagen.

Reageer
gravatar

En hoe staat het met de viespeuken?
Worden die allemaal de mat ingetrapt?
Wordt een smeerboel!

Zet dan een grote asbak op de middenstip,
spelen ze daar maar omheen!