NOS / NPO

Timmermans: ‘Frans Timmermans spreidt zijn vleugels bij het vallen van de avond’

“Frans Timmermans spreidt zijn vleugels bij het vallen van de avond.” Met die woorden begon Frans Timmermans op een pleintje in Barcelona zijn vlammende overwinningsspeech na de verrassende winst van zijn PvdA bij de Europese verkiezingen. Daarna sprak hij de zin nog in zes andere talen uit.

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Meditatie.

De denkfout is dat de nazi’s blond haar en blauwe ogen wilden, en dat mensen met blond haar en blauwe ogen nazisme bevorderen. Het is diepgeworteld. Maar het is wel bijzonder hoe mensen naar hun biologische eigenschappen stemmen, omdat ze volstrekt geen onderscheid kunnen maken tussen vorm en inhoud.

Trouwens er zijn drie politieke systemen, uitdrukkingen van de drie stralen (gepopulariseerd als de vader, de Zoon en de Heilige Geest):
1. Wil of Macht, fascisme.
2. Liefde of Wijsheid, democratie.
3. Actieve intelligentie, communisme.

Het veiligst is momenteel om op mensen te stemmen die kaal zijn.

gravatar

Variant 1 is indertijd zo pakkend verbeeld in “Die Wille zur Macht” van Lenie Riefenstahl.. Variant 2 interpreteert u als democratie. Welke democratie? Waar? En over variant 1 valt inhoudelijk nog wel wat te zeggen; hoe actief was de intelligentie van Stalin? Ook een massamoordenaar van 99 karaat.
En wij moeten stemmen op ‘mensen die kaal zijn’? Pim Fortuyn was kaal, Idi Amin was kaal, Mussolini was kaal. Trump is kaal, onder zijn toupetje. Quid nunc?