Studio040nl / yt

Simone twijfelt tussen niet-stemmen omdat ze geen tijd heeft of niet-stemmen omdat ze geen zin heeft

‘Ik ben nog een zwevende niet-stemmer’

De 44-jarige Simone is er nog niet over uit waarom ze vandaag niet gaat stemmen. Ze twijfelt tussen niet stemmen omdat ze geen tijd heeft, of omdat ze geen zin heeft. “Ik zweef nog een beetje.”

“Het heeft allebei voordelen”, legt Simone uit. “Als ik niet ga stemmen omdat ik geen tijd heb dan kan ik nog het zelfbeeld in stand houden dat ik wel degelijk geef om mijn democratische plicht maar dat ik simpelweg door omstandigheden belemmerd werd het uit te oefenen. Maar als ik niet ga stemmen omdat ik geen zin heb, dan hoef ik minder denkwerk te besteden aan deze verkiezingen en hoef ik me niet open te stellen voor alle gevolgen, dat vind ik ook wel een prettig idee.”

Simone is niet de enige zwevende niet-stemmer. Anderen twijfelen nog of ze niet gaan stemmen omdat de EU een complot is dat tot doel heeft de Westerse wereld ten gronde te richten, of omdat ze geen idee hebben dat er vandaag verkiezingen zijn.

 

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Och Corrie, ik weet best waarom jij geïnteresseerd ben in de politiek ….. je valt op Blonde Geert. Vindt hem een lekker ding. Fantaseert stiekem over hem.
Begrijp ik best. Al ben ik een beetje ouderwets en geef de voorkeur aan Robert Redford in zijn goede jaren.

gravatar

OMG de speld, hou maar op. Jullie houdbaarheidsdatum qua grappigheid, orginaliteit, is allang voorbij,…
Das war einmal… (of was het nou “ich habe es gewust..)

Reageer
gravatar

Het weten van waarop je gaat stemmen is inbegrepen.
Fout of goed heeft met eigenwaarde te maken.

De rest kan aan het gas of stoom of.. weet niet wat ze denken.