Wikimedia/Studio Speld

Nieuwe partij Zeus Leeft! spreekt veel conservatieve kiezers aan

Ze krijgen weinig persaandacht deze campagne: Zeus Leeft! Toch voelen steeds meer jonge, conservatieve kiezers zich aangetrokken tot het gedachtengoed van de kersverse partij.

De partij heeft als beginsel dat Europa van oorsprong een pre-joods-christelijk continent is. Kandidaat-lijsttrekker Jordy Versteeg wil het Europese gedachtegoed weer in ere herstellen. “Vanaf het moment dat we stopten de Olympische goden te aanbidden is Europa afgedwaald van haar polytheïstische waarden.”

Volgens Versteeg is het bezopen dat de God die Europa heeft gesticht zo in het verdomhoekje is gekomen. “We hebben alles aan Zeus te danken. Als hij zich niet in een stier had veranderd en de verleidelijke prinses Europa naar Kreta had ontvoerd en verkracht, had het Europarlement niet iedere maand naar Straatsburg hoeven verhuizen. Zonder Zeus geen verbod op plastic rietjes.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

Zeus Leeft! streeft naar een nieuwe vorm van directe democratie: het schervengericht. Elke Europese burger kan iemand die zij als gevaar voor de democratie ziet voor tien jaar uit de Europese Unie verbannen door hun naam op een potscherf te schrijven. “Zo zouden we Yvon Jaspers naar een ander continent kunnen sturen”, legt Versteeg uit.

De Griekse mythologie biedt volgens Versteeg een oplossing voor veel problemen, zoals de crisis in het onderwijs. “We vinden dat er tegenwoordig te grote en te drukke klassen zijn, en verwachten tegelijkertijd dat leraren een meer opvoedende rol spelen. Maar Zeus werd gewoon opgevoed door een geit. En kijk hoe hij terecht is gekomen! Zeus Leeft! pleit daarom voor meer geiten voor de klas.”

Ook voor het vluchtelingenprobleem bieden de Griekse goden een oplossing. “Van de vluchtelingen op de Middellandse Zee wordt nu een probleem van het vasteland gemaakt. Wij vinden dat er maar één instantie is die kan beslissen over het lot van drenkelingen op zee: Poseidon. Hij heeft geen makkelijke jeugd gehad, hij weet hoe het is. Hij is door zijn vader opgegeten en uitgebraakt. Enfin: hij kan in ieder geval uit het niets eilanden laten ontstaan. Dus zolang die vluchtelingen op die bootjes nog wat ruimte overhouden voor offerdieren komt het wel goed met ze.”

De kracht van het gedachtegoed van Zeus zien we volgens Versteeg ook terugkomen in de klimaatcrisis. “Hij heeft altijd gezegd dat mensen niet moeten beschikken over verbrandingsmotoren. En kijk waar we duizenden jaren later staan. Als Prometeus ons niet het vuur had gegeven, hadden we nu geen problemen met extreem weer, droogtes en de stijging van de zeespiegel.”

Zeus Leeft! mikt bij de Europese verkiezingen op 4 zetels. Volgens Versteeg moet dat geen enkel probleem zijn. “Uit peilingen blijkt dat veel jongere kiezers zich sinds de opkomst van het monotheïsme niet meer herkennen in de politiek. Om hen te overtuigen, zullen we aan de vooravond van de verkiezingen 6 lammetjes, 32 schapen, een hecatombe vee, 37 geiten en een middelbare scholier offeren aan de oppergod.”

Nog geen idee op wie je gaat stemmen bij de Europese verkiezingen? Doe dan nu onze  stemwijzer 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zorg er uiteraard wel voor dat die middelbare scholier nog maagd is. Is wellicht even zoeken, maar maakt zelfs goed dat je je ver-telt bij de hecatombe vee.

Reageer