shutterstock.com/Studio Speld

Frietbakje voortaan volledig gemaakt uit mexicano

Wie bij een snackbar een patatje bestelt, krijgt het bijna altijd in een wit plastic bakje. Dat is niet duurzaam, vindt de Vereniging Professionele Frituurders. Het klassieke frietbakje zal daarom worden vervangen door een bakje dat volledig bestaat uit mexicano’s.

“Plastic bakjes worden maar één keer gebruikt en daarna weggegooid. Dat is slecht voor het milieu”, zegt snackbar-eigenaar Johan de Vos. Daarom stapte hij vorige week over op een bakje gemaakt van gemalen vlees met conserveermiddel en smaakversterkers. “Die kun je achteraf gewoon opeten.”

De kritiek dat het bakje te warm is om vast te houden en na een tijdje nat en vettig wordt, heeft volgens De Vos vooral te maken met dat klanten moeten wennen. “Hij is in ieder geval lekker pittig.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geen enkele Vlaming bestelt patatjes in plastic bij een snackbar. Aardappeltjes in een armzalig kunststof bakje bij een Hollandse friettent zijn immers duur en niet te vreten.
Wij Vlamingen eten zonder kapsones gewoon een betaalbaar frietje in een papieren puntzak bij een frietkot. Dat is wel zo lekker.

Reageer
gravatar

Als jij je bij bij jouw gemeente (Den Haag naar ik meen) opgeeft voor het schuldsaneringsprogramma, kun jij je misschien in de toekomstig gezond voedsel permitteren.