MDI / Shutterstock

7 overbodige statistieken over Ajax -Tottenham die niet per se kloppen

Vanavond is het erop of eronder: in de Johan Cruijff ArenA neemt Ajax het op tegen Tottenham Hotspur. Wij blikken vooruit met zeven volstrekt overbodige statistieken die niet per se kloppen.

1. Als een geit vanavond het veld op rent en tegen het been van Klaas-Jan Huntelaar begint aan te rijden, is het de eerste keer dat in de halve finale van de Champions League een geit het veld op rent en tegen het been van Klaas-Jan Huntelaar begint aan te rijden.

2. Jurgen Ekkelenkamp is pas de tweede speler die op 8 mei tegen een Engelse club speelt, en na afloop een tatoeage van Harmen Siezen op zijn rug laat zetten. Maar dan moet hij dat wel nog even doen, natuurlijk.

3. Tottenham Hotspur is de enige club in de Premier League die geen kinderoffers brengt voor aanvang van Europese wedstrijden. De laatste keer dat er een kind werd geofferd voor de wedstrijd was voor aanvang van het uitduel tegen Dinamo Tbilisi in 2013. Jan Vertonghen verklaarde zich daar na afloop zeer ongemakkelijk bij te voelen.

4. Als Dolberg vanavond scoort, is het de eerste keer dat een stoïcijnse Deen scoort in de halve finale van de Champions League. Eerder scoorde Tim Matavz wél voor Groningen tegen NAC, maar Matavz is geen Deen. En Groningen tegen NAC geen wedstrijd in de Champions League. Overigens scoorde Matavz nooit voor Groningen tegen NAC.

5. Erik ten Hag kan vanavond de eerste trainer met een verleden als go-go danser worden die zich plaatst voor de finale van de Champions League. De billen van Erik ten Hag zijn kortstondig te bewonderen in de clip Club Tropicana van Wham!

6. Lasse Schöne kan vanavond topscorer van de Champions League worden. Als hij 124 keer de bal in de netten jaagt, verdrijft hij Cristiano Ronaldo ruimschoots van de eerste plek.

7. André Onana kan vanavond de eerste zwarte keeper worden die Belgenmoppen tapt tijdens de rust van een halve finale. Hij kan bijvoorbeeld zeggen: “Waarom hangt een Belg zijn lul uit het raam? Hij wacht op een trekvogel.” In dat geval schrijft de keeper van Ajax geschiedenis.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ajax kan vanavond als eerste club in de historie van de Champignons League met wat klungelig verdedigen in de allerlaatste seconde eruit vliegen.

Dus.

Reageer
gravatar

– Hoe komt een Amsterdams Nieuwsblad aan abonnees buiten de stad.
– Hoe kan De Speld abonnees van buiten Amsterdam behouden.

1. Minstens een keer per dag over Ajax schrijven.

2. Hooguit een keer per week over Ajax schrijven.

3. Relatief evenveel aandacht besteden aan andere voetbalclubs als aan Ajax.

4. Minstens even vaak schrijven over andere sporten in het gehele land en hun clubs.

5. Geen sport, maar uitsluitend echt interessant nieuws

Zeg het maar.

Reageer
gravatar

Die Belg met dat wormvormig aanhangsel uit het raam? Ja, daar wil ik ook wel naar kjiken. Maar voor zover ik weet zijn Belgen geen Hottentotten.