Robert Kneschke/shutterstock.com

Elektrische hometrainer in opkomst

Met de e-bike home kom je nooit meer bezweet in de kleedkamer aan

Wel zin om een stukje te fietsen in de sportschool, maar geen zin om hard te trappen? Sportscholen hebben een manier gevonden om aan die behoefte te voldoen: een elektrische hometrainer. Met deze zogenaamde e-bike home kun je wél fietsen maar hoef je niet meer bezweet aan te komen in de kleedkamer.

“Ik vind er niet zoveel aan om even in een slecht verlichte ruimte naar een tv te staren terwijl ik op de plek fiets”, vertelt sportschoolganger Marianne Evenbeek. “Met de e-bike home is het echter een stuk aantrekkelijker geworden. Je gaat een stuk sneller waardoor je eerder klaar bent met je work-out. En het is ook niet meer zo zwaar. Ik ga weer met frisse zin naar de sportschool.”

Volgens sportschool-eigenaar Hans Merkel is er niks mis met de elektrische hometrainer. “Mensen die niet zoveel met sport hebben blijven zo toch een beetje in beweging. Die mensen gaan anders een uur autorijden in de sportschool. Dat is pas slecht voor je.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Electrisch aangedreven e-bike hometrainers………… Dat is natuurlijk echt helemaal verkeerd.

De hometrainer moet een generator dynamo hebben waarmee electriciteit opggewekt wordt. Met de opgewekte electrciteit kan een accupakket van een e-bike waarmee buiten gefietst wordt opgeladen worden.

Reageer
gravatar

Wij verkopen de energiezuinige variant.
Holle halters van dun titanium, met helium afgevuld.
Makkelijk op te bergen tegen het plafond.

gravatar

Ik neem nooit de auto naar de sportschool, want daar ga ik naar toe. Ik heb zo’n ding al lang thuis staan – dan ik de accu laten trappen terwijl ik De Speld lees! Wel zoek ik nog een manier om electrisch gewichten te kunnen heffen. Want ik wil optimaal in vorm blijven.

Reageer
gravatar

Zijn er al hyperbijdetijdse sportscholen die voor lichamelijke oefening beschikken over elektrische auto’s die geen millimeter vooruitkomen? Ze schijnen flink aftrekbaar te zijn voor ondernemers.