Robert Hoetink / Shutterstock

Ajax vraagt De Graafschap om mogelijke kampioenswedstrijd in Enschede te spelen

'In het stadion van FC Twente kunnen veel meer Ajax-supporters'

Nu de laatste twee Eredivisie-speelronden zijn omgewisseld door de KNVB, lijkt de kans groot dat Ajax zijn kampioenswedstrijd speelt bij De Graafschap, in plaats van thuis in de Johan Cruijff Arena. De Amsterdammers hebben daarom bij de Doetinchemmers een officieel verzoek ingediend om de wedstrijd af te werken in het stadion van FC Twente, dat een veel grotere capaciteit heeft.

Ajax-directeur Edwin van der Sar is duidelijk: “Wij hebben heel wat supporters, zeker sinds afgelopen dinsdag. Naar De Vijverberg kunnen hooguit een paar honderd fans, terwijl we zelf toch meer richting de twintigduizend zaten te denken. Daarom denken wij aan het stadion in Enschede: lekker ruim en met een bespeler die er weinig over te zeggen heeft, want die spelen een divisie lager en mogen blij zijn dat ze überhaupt nog bestaan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

We hebben nog wel het Fanny Blankers-Koen Stadion te Hengelo in de aanbieding. Volgens mij zijn Van Veldhuizen en Schelberg niet zo kinderachtig als Halsema en Langenacker. Die van Vak P willen vast wel voor oppas spelen.

Reageer
gravatar

Buiten Amsterdam en sport is er nog veel en veel meer te beleven in ons land en omstreken. Heeft de redactie weleens gedacht aan een speciale regionale voetbaleditie uitsluitend voor Amsterdammers, zodat “provincialen” en niet-voetballiefhebbers – ja, die bestaan echt – zich niet hoeven te ergeren.

Reageer