Bangkruayan/shutterstock.com

Campagne moet Europarlementariërs overtuigen te gaan stemmen

Opkomst bij stemming over WW-export was slechts 42%

Er komt een overheidscampagne die Nederlandse Europarlementariërs ervan moet overtuigen voortaan te gaan stemmen in het Europees Parlement. Het kabinet hoopt op die manier de opkomst bij stemmingen die relevant zijn voor ons land omhoog te krijgen.

Maandag kwam slechts 42% van de Nederlanders in het Europees Parlement opdagen bij een stemming over de omstreden WW-export. Te weinig, vindt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken. “Wij zouden dat percentage graag omhoog zien gaan. Het is goed voor onze democratie als volksvertegenwoordigers de moeite nemen om te gaan stemmen in het parlement waarin ze gekozen zijn.”

Met de slogan ‘Doe godverdomme waarvoor je betaald wordt’ hoopt het ministerie de Europarlementariërs bij de volgende stemming naar hun werk te krijgen.

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat is dan weer het grote voordeel van Katholieken: zij beschikken over de gave van bi-locatie: Een beetje katholiek kan tegelijkertijd thuis zitten (of in een kroeg/bordeel/goktent) en toch de presentielijst bij zijn fractie invullen.