Getal 14 wordt vernoemd naar Johan Cruijff

12, 13, Johan Cruijff, 15

De kogel is door de kerk. Het getal 14 wordt vernoemd naar Johan Cruijff. De getallenreeks gaat voortaan als volgt: 11, 12, 13, Johan Cruijff, 15.

Kinderen op de basisschool gaan vanaf nu de tafel van Johan Cruijff leren: 1 keer Johan Cruijff is Johan Cruyff, twee keer Johan Cruijff is God, Johan Cruijff keer 74 is een zwembadaffaire, enzovoort. Met het getal Johan Cruijff kan ook worden gedeeld: Johan Cruijff gedeeld door twintig is Frenkie de Jong. Johan Cruijff gedeeld door twintigduizend is Kevin Strootman. Johan Cruijff kwadraat is dan weer logisch.

De overheid denkt dat er veel draagvlak is voor de aanpassing in de getallenreeks. Minister van Cultuur Ingrid van Engelshoven: “Ik denk dat alle generaties zich hierin kunnen vinden. Mensen die Johan Cruijff nog hebben zien voetballen, maar ook jonge mensen. Zelfs mijn dochter van Johan Cruijff vindt het een uitstekend idee.”

Iedereen weet dat Johan Cruijff en het getal 14 onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, maar wat weet jij over zijn rol in de zwembadaffaire? In Drunk History vertellen BN’ers je er alles over met dubbele tong. Drunk History kijk je vanaf 15 april elke maandag om 21.30 uur op Comedy Central. Maar da’s logisch.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben echt niet een van de drie goden, al is er een compleet voetbalstadion naar mij genoemd. Het is wel zo, dat ik Jezus elk jaar vervang als Hij weer naar de aarde moet.

Waarschuwing
Wie zijn lotgevallen op aarde nog niet wil weten, stopt hier met lezen van het reisplan.

Als Jezus aanstaande zondag (14 april, red.) op arde aankomt, laat Hij zich toejuichen in Jeruzalem.
(p.s. Ik heb voor hem veiligheidshalve geen reis geboekt met een Boeing 737 MAX.)

Of Jeruzalem doorgaat nu de Likoed-partij van Benjamin Netanyahu de verkiezingen heeft gewonnen, is nog helemaal de vraag. Dat zou jammer zijn, want Hij heeft zich er zo op verheugd, dat Hij veertig dagen lang nauwelijks een hap door zijn keel kon krijgen.

Het wordt voor Jezus een week van plezier, tafelen met zijn vrienden en avontuur, maar het eindigt vrijdag (19 april, red.) niet best voor Hem en daarom keert Hij na één week weer terug, maar op 9 juni bezoekt Hij met de Heer Geest de aarde weer voor tien dagen.

Later meer.

Reageer
gravatar

Is die uitvoering van de dronken geschiedenis van de Blijspelcentrale bedoeld voor Engelstaligen? Of zit er toevallig een Engelstalige in de zaal zodat iedereen op het podium en in de zaal Engels zo nodig weer Engels moet gaan praten.

Reageer
gravatar

No, it is being held in the auditorium of the Groningen University.
Nowadays, a kind of English must be spoken within Dutch universities

Illegale vertaling:

“Nee hoor, het wordt gehouden in de aula van de Groningse Universiteit.
Binnen Nederlandse universiteiten moet tegenwoordig in een soort Engels worden gesproken.”

gravatar

Ik weet nu wanneer en hoe laat er een balletuitvoering van Comedy Central plaatsvindt, maar waar het spektakel zal worden uitgevoerd is mij nog een raadsel.
Hoe vermijd ik dan dat dronken zootje Bezopen Niemendal’ers, dat hun miserabele verleden gaat onthullen.

Reageer