RTL Nieuws / YouTube

4 tips om een blackout te voorkomen

Veel Nederlanders voelen immense sympathie als ze kijken naar de RTL-weerman die zijn tekst kwijtraakt. Zijn black-out roept miljoenen persoonlijke herinneringen op aan mislukte presentaties. Toch valt een black-out te voorkomen. Hier 4 tips die wij van tevoren uit ons hoofd hebben geleerd.

1. Oke, het eerste punt. De eerste tip. Je moet altijd beginnen met, eh ja, je moet beginnen met, ehm, ja…met het begin (haha), ja het begin, daar moet je mee beginnen. Dat is belangrijk. Anders dan ja. Ik ga nu heel even rustig ademhalen en dan ga ik jullie gewoon even de eerste tip vertellen. Frühstück. Oké toch maar volgende.

2. Schrijf steekwoorden op je hand.
Ja je moet steekwoorden op je hand schrijven. Zo kun je, ja, kijk als je steekwoorden op je hand schrijft, wacht even hoor, dit heb ik gisteren opgeschreven, kijk met steekwoorden op je hand, die je hebt opgeschreven, heb je het voordeel, nou ja kijk zonder steekwoorden op je hand loop je gewoon het risico dat, ehm, ja ik had dit gisteren in m’n hoofd, steekwoorden, hand, steekwoorden op de hand, hier zat een logica achter, nou ja dus daarmee voorkom je dat. Gaan we verder.

3. Maak een bruggetje met de vorige slide.
Ja kijk: je gaat dus verder waar je gebleven was. We hebben nu tip één en twee gehad, dus nu komt tip drie. Trio, trois, three. Yesss. Sorry hoor. Deze slide heb ik er gister op het allerlaatste moment tussen gezet. We zijn over de helft, sorry. Ik zie een vragende blik hier. Heb jij een vraag? Une question? Nee, oké. Ik pak even een slokje water hoor. Oh ik heb geen water. Dat is waar ook. Volgende doen?

4. Oja, de eerste tip was rustig blijven! Je moet rustig blijven en even tot tien tellen voordat je begint. Als je je ogen even dicht doet zijn ze misschien allemaal weg. En steekwoorden. Dat was er ook nog een.

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste Matthijs van Rumpt en Jop Eikelboom,

Hij zag niet zwart voor de ogen, anders was hij gaan wankelen of zelfs flauwgevallen.

Hij was simpelweg zijn tekst vergeten. Zeg dat dan!

Reageer
gravatar

De tips slaan dus nergens op.
Echte oplossingen:
– Een tekstbordje als de nieuwsvoorlezers hebben of een souffleur.
– Niet laten afleiden door een bevallige nieuwsvoorlezeres en/of cameravrouw.
– Voortaan beter de tekst van buiten leren.
– Voortaan beter de tekst van buiten leren.
– Voortaan beter de tekst van buiten leren.
– Voortaan beter de tekst van buiten leren.
– Voortaan beter de tekst van buiten leren.

gravatar

“Maak een bruggetje met de vorige slide.”

Dat vind ik een onbehoorlijk advies. De arme man was figuurlijk uitgegleden.
Hoe maak je overigens een bruggetje met een vorige glijbaan?

Reageer
gravatar

Juist erg geschikt!

De glijbaan kan gewoon OVER de sloot heen gezet worden.
– Als ‘ie lang genoeg is: lekker naar de overkant glijden!
– Als ‘ie te kort is: de poten aan de hoge kant eraf halen.

gravatar

Oh, maar dat is ‘wettermen’ Maurice, met zijn vet koele nieuwe jas aan!
KOUD hè, daar onder de studiolampen!

En oei-oei-oei, pas net uit bed.
Gewoon geen tijd meer gehad om zich te scheren!

Reageer