Welke diersoort bevestigt jouw gelijk in de discussie over mannelijkheid?

De discussie over mannelijkheid wordt momenteel in alle hevigheid gevoerd, en niet alleen door Sunny Bergman en Theo Maassen. Het goede nieuws is: wat je ook zegt, in het dierenrijk is er bewijs voor te vinden. Welke diersoort bevestigt jouw gelijk? Wij zetten er 9 op een rij.

1. Het zeepaardje – mannen kunnen ook kinderen baren als ze meer hun best doen
Mannen zijn niet gemaakt om kinderen te baren? Onzin! Het zeepaardje bewijst met zijn broedbuidel dat mannetjes prima in staat zijn om kinderen in zich te dragen – vaak zelfs tientallen tegelijk. De vrouw krijgt hierdoor de kans om een extra opleiding te volgen of zich op haar carrière te focussen. Het is gewoon een kwestie van een extra orgaanflap ontwikkelen en verantwoordelijkheid nemen.

2. De clownvis – nature bestaat niet, het is allemaal nurture
De clownvis, of eigenlijk de driebandanemoonvis, wordt met zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtskenmerken geboren. Ze leven in een klein groepjes samen, waarin het vrouwtje paart met het dominante mannetje. Als het vrouwtje doodgaat, verandert het dominante mannetje in een vrouwtje en gaat hij verder met de rest. Hiermee stellen de biologische kenmerken van het clownvisje onomstotelijk vast dat nature niet bestaat en dat gedrag voor honderd procent het gevolg is van nurture.

3. De leeuw – mannen willen iedere vier jaar een nieuwe vriendin en/of vrouwen kunnen best de kostwinner kunnen zijn
Mannen zijn echte jagers -maar alleen als het gaat om het veroveren van vrouwen. Het is jouw levensvisie dat mannen gemaakt zijn om na drie tot vier jaar op zoek te gaan naar een nieuw roedeltje dames. De leeuw is hiermee hét dier voor jou. Mannelijke leeuwen blijven een paar jaar bij hetzelfde groepje vrouwen en trekken dan weer door. Tegelijkertijd is de leeuw het perfecte dier als je wil betogen dat vrouwen de natuurlijke kostwinner zijn. Vrouwen nemen zo’n tachtig procent van het jachtwerk op zich terwijl de man thuis blijft. Voor ieder wat wils!

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

4. De eend – als we de natuur zijn gang laten gaan ontwikkelen vrouwen vanzelf verkrachtingwerende vagina’s
Je zal het wel weer niet mogen zeggen, maar de meest effectieve manier om de verkrachting van vrouwen te voorkomen is door de natuur zijn gang te laten gaan. Onderzoek heeft uitgewezen dat de stelselmatige verkrachting van eenden door woerden ertoe heeft geleid dat de eenden vagina’s hebben ontwikkeld die woerden er niet meer kunnen penetreren. Dat betekent dat als je vrouwen beschermt tegen dit soort praktijken, we ze alleen maar kwetsbaarder maken. Natuurlijk is het vreselijk voor de eerste generaties, maar uiteindelijk zullen de latere varianten van vrouwen ons er met hun ondoordringbare vagina’s dankbaar voor zijn. Dat is geen mening, dat is gewoon de natuur.

5. De bonobo – als vrouwen de baas zijn krijgt iedereen meer seks
Bonobo’s laten zien dat onze patriarchale maatschappij dwars tegen de natuur ingaat. Bij de bonobo’s zijn het namelijk de vrouwtjes die dienst uitmaken. De status van de mannetjes hangt af van de sociale status van zijn moeder. Bovendien staat een potje seksen bij de bonobo’s gelijk aan een hand schudden, en wordt er daar gemiddeld eens per twee uur aan elkaars zaakje gezeten. Als vrouwen aan het roer staan wordt er al met al dus meer geneukt. Case closed.

6. De pinguïn – zowel mannen als vrouwen kunnen voor kinderen zorgen maar ze moeten elkaar wel met rust laten
Probeer jij je partner al jaren uit te leggen dat het een beter idee zou zijn als jullie omstebeurt wekenlang de deur uit zijn, terwijl de ander voor de kinderen zorgt? Dan hebben we hier het beslissende argument voor je: pinguïns doen dit al eeuwen en dat bevalt ze hartstikke prima. Doordat zowel het mannetje als het vrouwtje zich een paar weken achtereen fulltime kan richten op de kostvoorziening en ze niet afgeleid worden door zorgtaken zijn ze vervolgens thuis een stuk beter te genieten.

7. De pauw – mannen worden beoordeeld op hun uiterlijk en vrouwen komen overal mee weg
Je ergert je groen en geel aan het cliché dat vrouwen op hun uiterlijk beoordeeld zouden worden, terwijl mannen met elke modieuze faux-pas wegkomen. Jij weet wel beter: de natuur bewijst dat mannen tot in de puntjes opgedoft voor de dag moeten komen om van het andere geslacht überhaupt een ‘goedemorgen’ te mogen ontvangen. Zie de mannelijke pauw levensmoe rondleuren met die carnavalsvoorstelling aan zijn achterste, terwijl de vrouwelijke pauw hem in haar grijsbruine basic verenpak geen blik waardig gunt. Het is niet veel anders dan met vrouwen die tegenwoordig overal in naadloze yogapants naar de supermarkt sloffen, terwijl mannen het gewicht van een een broek met zakken, zichtbare stiksels en een gulp met zich mee moeten sleuren.

8. De bidsprinkhaan – alle levende mannen zijn nog maagd omdat vrouwen mannen opeten na de seks
Iedere heteroman die nog leeft is maagd, en iedere levende man die zegt dat hij wel een keer seks heeft gehad maar die niet (deels) is opgegeten liegt. Kijk één keer naar het paringsritueel van de bidsprinkhaan en je kunt het niet langer ontkennen. Het is toch zo dat er meer vrouwen dan mannen zijn op de wereld en dat vrouwen gemiddeld ouder worden? Nou, ra-ra hoe zou dat komen. Porno heeft mannen een verwrongen beeld van seks bezorgd waardoor het lijkt alsof vrouwen niet na of zelfs al tijdens de vrijpartij het hoofd van hun partner eraf trekken en als een dürüm döner naar binnen schuiven.

9. Het sponsdier – op je rug liggen en wachten
Het sponsdier bevestigt wat jij instinctief al je hele leven weet: gewoon op je rug blijven liggen en wachten. Het komt vanzelf wel goed. Zolang je je niet te druk maakt om de kaaklijn of borsten van je sekspartner en gewoon passief zaad- of eicellen incasseert vind ook jij uiteindelijk iemand.

[vagekennis alt=1]


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *